Ο ηγέτης του Κατάρ Σέιχ Ταμίμ μπιν Χάμαντ Αλ-Θάνι είχε τη νύχτα τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του από το Κουβέιτ και αποφάσισε να αναβάλει ομιλία του προς τον λαό του Κατάρ για να δοθεί χρόνος για μεσολάβηση.
Νωρίτερα, σε ομιλία του που μεταδόθηκε από το Al Jazeera, ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντούλ Ραχμάν αλ-Θάνι διαβεβαίωσε ότι «δεν θα υπάρξει κλιμάκωση» και δεν θα εφαρμοσθούν αντίμετρα εκ μέρους της χώρας του.
«Η σχέση μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι στρατηγικού χαρακτήρα», είπε. «Υπάρχουν θέματα για τα οποία δεν συμφωνούμε, αλλά οι τομείς στους οποίους συνεργαζόμαστε είναι περισσότεροι από εκείνους στους οποίους διαφωνούμε», είπε ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ.
Ακόμη, ανέφερε ότι τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν κατά του Κατάρ έχουν άνευ προηγουμένου αντίκτυπο στους πολίτες του, καθώς και στις οικογενειακές σχέσεις στην περιοχή του Κόλπου και επανέλαβε ότι η Ντόχα δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή αντιμέτρων.
Το Κατάρ «θεωρεί ότι οι διαφορές ανάμεσα σε αδελφές χώρες πρέπει να επιλύονται με διάλογο», κατέληξε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Καταγγελία για αδιανόητες απειλές σε βάρος αναπληρωτή εκπαιδευτικού από άλλον εκπαιδευτικό
Ηλεκτρική κουβέρτα: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι στο κρεβάτι
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom