Thumbnail
Υεμένη

Συνολικά 600 άνθρωποι στην Υεμένη έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία χολέρας που πλήττει τη χώρα, ενώ μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί συνολικά 70.000 κρούσματα στη σπαρασσόμενη από πόλεμο χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

«Ενημέρωση από την Υεμένη: 70.000 ύποπτα κρούσματα χολέρας, 600 θάνατοι. Έχουμε βοηθήσει στην περίθαλψη περίπου 15.000 ανθρώπων. Οι αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνονται», έγραψε η ΔΕΕΣ στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η Unicef από την πλευρά της προειδοποίησε χθες Παρασκευή ότι «ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων αναμένεται να φτάσει τις 130.000 τις επόμενες δύο εβδομάδες». Σύμφωνα με την οργάνωση, μόνο τις τελευταίες 72 ώρες καταγράφηκαν τουλάχιστον 10.000 νέα κρούσματα χολέρας.

Η επιδημία της χολέρας ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο από τις αρχές της χώρας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι 7,6 εκατομμύρια άνθρωποι στην Υεμένη ζουν σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης της χολέρας. Παράλληλα αξιωματούχοι του ΟΗΕ προειδοποιούν ότι η επιδημία απειλεί τη ζωή 1,1 εκατομμυρίου υποσιτισμένων εγκύων, που έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας.

Σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Υεμένης χρειάζεται πλέον επισιτιστική βοήθεια, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι να βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού. Εξάλλου οι υποσιτισμένοι έχουν πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα και κινδυνεύουν να μολυνθούν από τη χολέρα.

Επιπλέον μόνο λίγα ιατρικά κέντρα εξακολουθούν να λειτουργούν στη χώρα, ενώ τα δύο τρίτα του πληθυσμού δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές, πόσιμο νερό, τονίζει ο ΟΗΕ.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Εκπαιδευτικοί: O υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1η Μαΐου
Μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
anoia.jpg
Αν ο γονιός μου έχει άνοια, θα αποκτήσω κι εγώ; Οσα πρέπει να γνωρίζετε για την άνοια σε 10 λεπτά
Τα νέα όπλα κατά του Αλτσχάιμερ και τα μυστικά της οξύνοιας (Βίντεο).
Αν ο γονιός μου έχει άνοια, θα αποκτήσω κι εγώ; Οσα πρέπει να γνωρίζετε για την άνοια σε 10 λεπτά
φαγητό
Φυτικές πρωτεΐνες και μακροζωία: Το μυστικό της Ιαπωνίας και της Ικαρίας
Έρευνες αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση φυτικών πρωτεϊνών μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ενώ μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, με...
Φυτικές πρωτεΐνες και μακροζωία: Το μυστικό της Ιαπωνίας και της Ικαρίας