Thumbnail
Άνετο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία εξασφαλίζει το κίνημα του Εμανουέλ Μακρόν La Republique en Marche! σύμφωνα με δημοσκόπηση της OpinionWay/Orpi που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Les Echos και του Radio Classique το κίνημα του προέδρου της Γαλλίας συγκεντρώνει το 28% της πρόθεσης ψήφου (+1% σε σχέση με την δημοσκόπηση της 18ης Μαΐου), και προηγείται κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες του κόμματος της γαλλικής δεξιάς Les Republicains, μαζί με τους κεντρώους συμμάχους του του UDI, που παραμένουν στο 20% και του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου που εξασφαλίζει το 19% της πρόθεσης ψήφου.

Οι υποψήφιοι της Ανυπότακτης Γαλλίας βρίσκονται στο 15% (+1%), ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα μαζί με τους συμμάχους του συγκεντρώνει ποσοστό 10% στην πρόθεση ψήφου. Ποσοστό 2% συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το κίνημα La Republique en Marche! θα καταλάμβανε 310-330 έδρες στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση από τις 535 εκλογικές περιφέρειες της μητροπολιτικής Γαλλίας (εκτός της Κορσικής). Η απόλυτη πλειοψηφία είναι 289 έδρες επί 577, συνολικά, εκλογικών περιφερειών. Η δεξιά θα καταλάμβανε 140 έως 160 έδρες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα 25 έως 30, όπως και η Ανυπότακτη Γαλλία μαζί με το Κομμουνιστικό Κόμμα. Το Εθνικό Μέτωπο θα έστελνε 10 έως 15 βουλευτές στο γαλλικό κοινοβούλιο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διέγραψαν από σχολικό βιβλίο την λέξη Ιντιφάντα: Η "ουδετερότητα" που δεν είναι ουδέτερη

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κορονοϊός
Μαγιορκίνης για κορωνοϊό: Επέστρεψε η υποπαραλλαγή Nimbus — Δεν αναμένεται μεγάλη έξαρση
Μικρή αύξηση στα κρούσματα αλλά χωρίς ανησυχητικές διαστάσεις — Προσοχή για τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα
Μαγιορκίνης για κορωνοϊό: Επέστρεψε η υποπαραλλαγή Nimbus — Δεν αναμένεται μεγάλη έξαρση
Δόμνα Μιχαηλίδου
Μιχαηλίδου: Ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις Μονάδες Ημιαυτόνομης Διαβίωσης εφήβων
Μικρές δομές εντός πόλεων για ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση εφήβων άνω των 15 ετών
Μιχαηλίδου: Ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις Μονάδες Ημιαυτόνομης Διαβίωσης εφήβων