Αίρεται από τις 09:00 το απαγορευτικό στον Πειραιά – Τι ισχύει σε Ραφήνα και Λαύριο

Κοινωνία 0

Αίρεται από τις 09:00 το απαγορευτικό στον Πειραιά – Τι ισχύει σε Ραφήνα και Λαύριο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η κακοκαιρία προκαλεί αλλαγές και καθυστερήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια – Ανεκτέλεστα τα πρωινά δρομολόγια από Ραφήνα και Λαύριο, νέα ενημέρωση αναμένεται το μεσημέρι

Σταδιακή επανεκκίνηση της ακτοπλοϊκής κίνησης αναμένεται από σήμερα, πρωί της Πέμπτης, καθώς το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά προβλέπεται να αρθεί από τις 09:00, μετά τα προβλήματα που προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι και η κακοκαιρία.

Τα δρομολόγια που ήταν προγραμματισμένα να αναχωρήσουν πριν από αυτή την ώρα παραμένουν ανεκτέλεστα, ενώ στα πλοία έχουν ήδη αρχίσει οι προετοιμασίες για την επιβίβαση επιβατών και οχημάτων.

Μετά τις 09:00 αναμένεται να ξεκινήσουν οι αναχωρήσεις με βάση τον νέο προγραμματισμό των ακτοπλοϊκών εταιρειών και υπό την προϋπόθεση ότι οι καιρικές συνθήκες θα το επιτρέψουν.

Τι ισχύει για τον Αργοσαρωνικό

Διαφορετική είναι η εικόνα στα δρομολόγια από τον Πειραιά προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τόσο για τα συμβατικά πλοία όσο και για τα ταχύπλοα.

Η πραγματοποίησή τους εξαρτάται από τις επικρατούσες συνθήκες και από την κρίση του πλοιάρχου, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν αλλαγές ακόμη και λίγο πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.

Για τον λόγο αυτό, οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνούν με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, τις ακτοπλοϊκές εταιρείες ή το αρμόδιο Λιμεναρχείο πριν μεταβούν στο λιμάνι.

Ραφήνα: Ανεκτέλεστα τα πρωινά δρομολόγια για Κυκλάδες

Στο λιμάνι της Ραφήνας, τα πρωινά δρομολόγια προς τις Κυκλάδες δεν εκτελούνται λόγω των καιρικών συνθηκών.

Εξαίρεση αποτελεί, σύμφωνα με την υπάρχουσα ενημέρωση, το δρομολόγιο προς Μαρμάρι, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί κανονικά.

Οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια για τα υπόλοιπα νησιά θα πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς για τυχόν τροποποιήσεις στις ώρες αναχώρησης.

Λαύριο: Παραμένουν δεμένα τα πλοία το πρωί

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο Λαύριο, όπου όλα τα πρωινά δρομολόγια παραμένουν ανεκτέλεστα.

Η εξέλιξη των δρομολογίων κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εξαρτηθεί από την ένταση των ανέμων και τις νεότερες αποφάσεις των λιμενικών αρχών.

Νέα ενημέρωση στις 12:00

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες συνεχίζουν να εκδίδουν ανακοινώσεις για τις αλλαγές στα δρομολόγια, ενώ νέα συνολική ενημέρωση αναμένεται περίπου στις 12:00 το μεσημέρι.

Μέχρι τότε, το πρόγραμμα παραμένει μεταβαλλόμενο και οι επιβάτες θα πρέπει να ελέγχουν πριν από την αναχώρησή τους αν το δρομολόγιο πραγματοποιείται, καθώς είναι πιθανές νέες καθυστερήσεις ή τροποποιήσεις εξαιτίας της κακοκαιρίας.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Κραυγή αγωνίας από πολλούς Διευθυντές Σχολείων

Συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμα 41χρονης μπλόγκερ πριν πεθάνει από καρκίνο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία