Κόσμος

Υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ: Η αεροπορική επιδρομή στη Συρία ήταν μήνυμα για άλλους

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ρεξ Τίλερσον

Oι αμερικανικοί βομβαρδισμοί εναντίον της Συρίας, συνιστούν προειδοποίηση και προς άλλα κράτη, περιλαμβανομένης της Βόρειας Κορέας,  και ότι «μια απάντηση θα είναι πιθανή» εάν αποτελέσουν κίνδυνο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του ABC This Week.

Μάλιστα την ώρα που πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ κατευθύνονται προς την Κορεατική Χερσόνησο, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε ότι η Κίνα συμφωνεί πως είναι απαραίτητη η ανάληψη δράσης απέναντι στο πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας, όπως προέκυψε από τη συνάντηση την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

«Το μήνυμα που οποιοδήποτε κράτος μπορεί να λάβει είναι "εάν παραβιάσετε το διεθνές δίκαιο, εάν παραβιάσετε τις διεθνείς συνθήκες, εάν αποτύχετε να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας, εάν αποτελέσετε απειλή σε άλλους, σε κάποιο βαθμό η απάντηση πιθανόν θα δοθεί"».

«Σε σχέση με τη Βόρεια Κορέα» προσέθεσε ο ίδιος «το έχουμε ξεκαθαρίσει ότι ο στόχος μας είναι μια αποπυρηνικοποιημένη Κορεατική Χερσόνησος».

Το προηγούμενο διάστημα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να αναλάβει στρατιωτική δράση μόνη της για να αντιμετωπίσει τις πυρηνικές απειλές της Βορείου Κορέας.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος