Thumbnail
Τι αναφέρει η εισαγγελία της βελγικής πρωτεύουσας

Έξι άτομα τραυματίστηκαν συνολικά στις χθεσινές συγκρούσεις μπροστά από το τουρκικό προξενείο, στις Βρυξέλλες, μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δύο νοσηλεύονται ακόμη στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τη βελγική δικαιοσύνη.

Πέντε άνδρες, μεταξύ 29 και 49 ετών, συνελήφθησαν και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, διευκρίνισε η εισαγγελία των Βρυξελλών σε δελτίο τύπου. Όλοι τους βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών.

Τέσσερις εξ αυτών θα υποβληθούν σε ανάκριση σήμερα, όμως ο πέμπτος «έπρεπε να παραμείνει στο νοσοκομείο» και θα οδηγηθεί ενώπιον των αρχών για να καταθέσει «όταν η κατάσταση της υγείας του το επιτρέψει».

Παράλληλα, μία γυναίκα κουρδικής καταγωγής, 60 ετών, προσπάθησε να παρέμβει μεταξύ των δύο πλευρών, δέχθηκε όμως χτυπήματα με μαχαίρι και παραμένει επίσης νοσηλευόμενη.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν το απόγευμα της Πέμπτης, όταν πλήθος 150-200 ανθρώπων συγκεντρώθηκε μπροστά από το τουρκικό προξενείο των Βρυξελλών και άρχισαν να πετούν κομμάτια τσιμέντου εναντίον των αυτοκινήτων που βρίσκονταν στο σημείο. Η αστυνομία αποκατάστησε την τάξη έπειτα από ένταση πολλών ωρών.

«Υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ πολλών ανθρώπων ακόμα και με τη χρήση ενός μαχαιριού και μιας μεταλλικής ράβδου», αναφέρει η εισαγγελία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ethniki_synomospondia_atomon_me_anapiria_211118_1054.jpg
«Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»: Παράταση έως 18/11 για επιδότηση έως 14.500 ευρώ
Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις στο πρόγραμμα «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
«Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»: Παράταση έως 18/11 για επιδότηση έως 14.500 ευρώ
Erasmus
Το 7ο Γυμνάσιο Χανίων δημιουργεί ψηφιακό, συμπεριληπτικό και καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό
«Το υλικό έχει δημιουργηθεί με χρήση ποικίλων εργαλείων, όπως το H5P, με μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και με τη χρήση δικτυακών πλατφόρμων»
Το 7ο Γυμνάσιο Χανίων δημιουργεί ψηφιακό, συμπεριληπτικό και καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, στο Action24
Ζαχαράκη για Βορίζια: «Kλειστό το σχολείο μέχρι Τετάρτη ή Πέμπτη – Θα πάω και εγώ αν χρειαστεί»
Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε μέτρα στήριξης μετά το τραγικό περιστατικό στα Βορίζια – Ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και σχολές...
Ζαχαράκη για Βορίζια: «Kλειστό το σχολείο μέχρι Τετάρτη ή Πέμπτη – Θα πάω και εγώ αν χρειαστεί»