Thumbnail
Αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες και οι πληροφορίες που φέρνει στη δημοσιότητα το Sky News.  

Παιδιά που θα έπρεπε να βρίσκονται με τις οικογένειες τους και να πηγαίνουν στο σχολείο, κλείνονται σε στρατόπεδα και "εκπαιδεύονται" σε αποθήκες. Μάλιστα, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν όπλα σε ζωντανούς ανθρώπους, που τρέχουν να κρυφτούν από τους ανήλικους δολοφόνους τους.

Στο Sky News μίλησε ο 12χρονος Μαχμούντ ένα από τα παιδιά που έπεσαν στα χέρια των τζιχαντιστών για να γίνουν δολοφόνοι. Όπως λέει ο προσηλυτισμός του πήρε έξι με επτά μήνες.

«Ήρθε ένας φίλος μου και μου έδειξε κάτι φωτογραφίες. Μου είπε «έλα μαζί μου, θα σου δώσουμε όπλα, αυτοκίνητο και γυναίκα. Έλα μαζί μας και θα έχεις παρθένες στον παράδεισο»».

«Μου έκαναν «πλύση εγκεφάλου» και με άρπαξαν. Μας έδειχναν πώς γίνεται μια επίθεση αυτοκτονίας, πώς να χτυπάμε, πώς να κινούμαστε χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί» είπε ο Μαχμούντ.

Όταν, όμως, ο ίδιος αρνήθηκε να συνεχίσει την εκπαίδευσή του οι τζιχαντιστές τον μαστίγωσαν, τον χτύπησαν και τον τιμώρησαν στερώντας του το φαγητό και το νερό. «Εγώ ευτυχώς άντεξα τα βασανιστήρια και μετά έφυγα» εξομολογήθηκε το 12χρονο αγόρι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη
Σύγκρουση εκπαιδευτικών για τα Λαϊκά Φροντιστήρια: Στο επίκεντρο η αλληλεγγύη στην εκπαίδευση
Αιχμηρή ανακοίνωση εκπαιδευτικών στη Ζάκυνθο καταγγέλλει επίθεση και υπερασπίζεται τον κοινωνικό ρόλο της στήριξης μαθητών
Σύγκρουση εκπαιδευτικών για τα Λαϊκά Φροντιστήρια: Στο επίκεντρο η αλληλεγγύη στην εκπαίδευση
πετρελαιο
Στα ύψη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου μετά τις απειλές Τραμπ για σφοδρά χτυπήματα στο Ιράν
Ανατιμήσεις στις τιμές του πετρελαίου έφερε το διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έκανε λόγο για «εξαιρετικά σκληρά»...
Στα ύψη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου μετά τις απειλές Τραμπ για σφοδρά χτυπήματα στο Ιράν