Thumbnail
Οι φίλοι των σκύλων καυχιούνται πως οι σύντροφοί τους είναι πολύ δεμένοι μαζί τους, λατρεύουν τη συντροφιά τους ενώ κατηγορούν τις γάτες ως ζώα που στην πραγματικότητα θέλουν να είναι ανεξάρτητα και συμπεριφέρονται εγωιστικά, αλλά έχουν ανάγκη τον ιδιοκτήτη τους.   

Όμως μια νέα μελέτη έρχεται να καταρρίψει τη θεωρία αυτή και ισχυρίζεται πως οι γάτες δεν συμπαθούν τους ανθρώπους απλά επειδή τους προσφέρουν τροφή. Οι γάτες εκτιμούν, θέλουν και επιδιώκουν τη συντροφιά των ανθρώπων, ισχυρίζονται οι ερευνητές από το Oregon State University.   

Η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγες μέρες και αναφέρει μεταξύ άλλων πως οι γάτες απολαμβάνουν την ανθρώπινη παρουσία, περισσότερο και από το φαγητό.   

Διαλύοντας τη φήμη ότι οι γάτες είναι αντικοινωνικές, τα ζώα που συμμετείχαν στην έρευνα πέρασαν μια σειρά δοκιμασιών για να αποδείξουν αυτό που επιλέγουν σε διαφορετικές καταστάσεις.   

Οι ερευνητές πήραν αρχικά 50 γάτες από καταφύγια και σπίτια και τους στέρησαν για αρκετές ώρες την τροφή, την ανθρώπινη επαφή, την επαφή με οσμές και τα παιχνίδια τους.   

Στη συνέχεια κλήθηκαν να έρθουν ξανά σε επαφή με τα τέσσερα βασικά ερεθίσματα και οι περισσότερες επέλεξαν την ανθρώπινη επαφή.   Mόλις το 37% των γατών που συμμετείχαν στη δοκιμασία αυτή επέλεξαν το φαγητό ενώ πάνω από το 50% έδειξαν κατευθείαν προτίμηση στην ανθρώπινη επαφή.   

Οι επιστήμονες εκτιμούν πως οι γάτες είναι περίπλοκα ζώα ως προς την κοινωνικοποίησή τους, αλλά αυτό το πρώτο εύρημα που προέκυψε είναι πολύ σημαντικό για τη λύση του γρίφου της γατίσιας ψυχολογίας. Οι δοκιμασίες θα συνεχιστούν με τη συμμετοχή νέων ζώων και ανάλογα πειράματα. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 3/6 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Erasmus+
1ο Δ.Σ Κέρκυρας: Erasmus+ με ευαισθητοποίηση σε θέματα ισότητας φύλου
Το θέμα της εβδομάδας επικεντρώθηκε στα δικαιώματα των γυναικών και στην ταυτότητα του Ευρωπαίου Πολίτη, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές και των...
1ο Δ.Σ Κέρκυρας: Erasmus+ με ευαισθητοποίηση σε θέματα ισότητας φύλου