Thumbnail
Υπέβαλε την παραίτησή του

Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λε Ρου, μετά τις αποκαλύψεις σατυρικής εκπομπής, ότι είχε προσλάβει τις δύο κόρες του, ως βοηθούς του, από 15 και 16 ετών, αλλά σε θέσεις... ανύπαρκτες!

Έτσι, για επτά χρόνια, από το 2009 ως το 2016,  οι δύο κόρες του Λε Ρου έλαβαν συνολικά 55.000 ευρώ ως ανοιβή, έχοντας υπογράψει βραχυπρόθεσμη σύμβαση. Οι δύο νεαρές, ηλικίας 22 και 23 ετών πλέον, εργάστηκαν για τον πατέρα τους όταν ήταν βουλευτής της επαρχίας του Seine-Saint-Denis, σε θέσεις οι οποίες όμως δεν υπήρχαν.

«Φυσικά, οι κόρες μου εργάστηκαν μαζί μου, ειδικά τα καλοκαίρια, αλλά ποτέ σε μόνιμη βάση», ανέφερε μετά τις αποκαλύψεις ο Λε Ρου.

Οι βραχυπρόθεσμες συμβάσεις – γνωστές ως CDD στη Γαλλία – ίσχυσαν για την περίοδο που οι κόρες του πρώην υπουργού «φοιτούσαν στο λύκειο και το πανεπιστήμιο»,  σχολίασαν οι συντελεστές της σατυρικής εκπομπής Quotidien που έφερε στο φως το σκάνδαλο.

Ο Λε Ρου οδηγήθηκε εν τέλει σε παραίτηση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δόμνα Μιχαηλίδου: Επίδομα 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

elas-peripoliko
Ηράκλειο: Πολωνός τουρίστας συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση 13χρονης σε ξενοδοχείο στη Χερσόνησο
Το περιστατικό έγινε σε πισίνα ξενοδοχείου – Η μητέρα του κοριτσιού κατήγγειλε το συμβάν στις αρχές
Ηράκλειο: Πολωνός τουρίστας συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση 13χρονης σε ξενοδοχείο στη Χερσόνησο