Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσαν ΗΠΑ και Βρετανία για απαγόρευση μεταφοράς με αεροπλάνο ηλεκτρονικών συσκευών από συγκεκριμένες χώρες.
Πιο συγκεκριμένα η μεταφορά ηλεκτρονικών συσκευών από και προς Τουρκία, Λίβανο, Ιορδανία, Αίγυπτο, Τυνησία και Σαουδική Αραβία θα απαγορεύεται
Οι Βρετανοί αποφάσισαν να εφαρμόσουν έναν πιο ελαφρύ περιορισμό, απαγορεύοντας όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές που υπερβαίνουν σε μήκος τα 16 εκατοστά.
Από την οδηγία δεν εξαιρούνται ούτε οι βρετανικές και ευρωπαϊκές αεροπορικές εταρείες που πραγματοποιούν πτήσεις στις χώρες αυτές.
Οι περιορισμοί πάντως στις ΗΠΑ ισχύουν και για τους Αμερικανούς πολίτες που χρησιμοποιούν αυτές τις πτήσεις, αλλά όχι για το πλήρωμα των αεροσκαφών.
Τα αεροδρόμια που επηρεάζονται από τους νέους περιορισμούς είναι αυτά του Αμάν, του Καΐρου, της πόλης του Κουβέιτ, της Ντόχα, του Ντουμπάι, της Κωνσταντινούπολης, του Αμπού Ντάμπι, της Καζαμπλάνκας, του Ριάντ και της Τζέντα.
Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, με τη μεταφορά εκρηκτικού μηχανισμού που θα έχει τοποθετηθεί στην μπαταρία της συσκευής, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι ο νέος αυτός κανονισμός δεν συνδέεται με το αντιμεταναστευτικό διάταγμα.
Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν περιθώριο έως την Παρασκευή για να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ