Κόσμος

Γάλλος ΥΠΕΞ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν περί ναζισμού

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν λέξεις όπως φασισμός ή Ναζί, αυτό είναι απαράδεκτο επειδή πρόκειται για λέξεις πολύ βίαιες»

Ως απαράδεκτες χαρακτήρισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Μαρκ Ερό, τις αναφορές Ερντογάν περί ναζισμού και φασισμού κατά τη διπλωματικη διένεξη με την Ολλανδία.

«Όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν λέξεις όπως φασισμός ή Ναζί, αυτό είναι απαράδεκτο επειδή πρόκειται για λέξεις πολύ βίαιες», δήλωσε ο Ερό στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Στοκχόλμη με τη σουηδή ομόλογό του Μάργκοτ Βάλστρομ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε την Ολλανδία «μπανανία» και υποσχέθηκε ότι θα την κάνει να «πληρώσει το τίμημα» για τη μεταχείριση την οποία επιφύλαξε σε δύο Τούρκους υπουργούς και η οποία του θύμισε, όπως είπε, «τον ναζισμό και τον φασισμό».

«Απηύθυνα έκκληση για ηρεμία και για αποφυγή απ' όλους κάθε πρόκλησης», τόνισε ο Ερό.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός υπενθύμισε πως η Γαλλία από την πλευρά της επέτρεψε χθες τη συμμετοχή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε μια συγκέντρωση στο Μετς (ανατολική Γαλλία) για το τουρκικό δημοψήφισμα, εκτιμώντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια τάξη.

Στην ομιλία του στην πόλη Μετς, ο Τσαβούσογλου καταφέρθηκε και πάλι εναντίον της Ολλανδίας χαρακτηρίζοντάς την «πρωτεύουσα του φασισμού».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος