Thumbnail
Η καφετέρια λέγεται Cafe de las Sonrisas, ή καφέ των χαμόγελων στα ελληνικά.  

Η καφετέρια δημιουργήθηκε πριν 5 χρόνια στην Γρανάδα της Νικαράγουα και έχει γίνει γνωστή σε όλο το κόσμο.

Ο ιδιοκτήτης, Τίο Αντόνιο, είχε την ιδεά να απασχολήσει ανθρώπους με προβλήματα ακοής, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητα τους και, φυσικά, τους μαστίζει η ανεργία.

Η συνενόηση γίνεται στη νοηματική, ενώ ο κατάλογος συνοδεύεται και από καρτέλα με τα βασικά στοιχεία της νοηματικής, προκειμένου να παραγγείλει ένας πελάτης.

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της ομόνυμης ΜΚΟ, αναφέρει πως δεν αποδέχεται τον όρο "φιλανθρωπία" για την ιδέα του. "Η φιλανθρωπία είναι ένα τίποτα. Είναι η αξιοπρέπεια σου στο πάτωμα".

Αντίθετα, δηλώνει πως στόχος του είναι η εκπαίδευση και η υψηλή κατάρτιση των συνεργατών του, όπως βλέπει τους υπαλλήλους του. Μόνο αντιμετωπίζοντας τους άλλους ως ισότιμους και χρήσιμους ανθρώπους στην κοινωνία, μπορεί να επιτευχθεί η ουσιαστική ένταξη τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα