Αναδρομικά για 700.000 συνταξιούχους: Πώς το νέο πληροφοριακό σύστημα του ΕΦΚΑ ξεκλειδώνει ποσά έως 12.000 ευρώ

Κόσμος 0

Συμβούλιο της Ευρώπης: Σε επικίνδυνη οδό η Τουρκία όσον αφορά τις ελευθερίες

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η Τουρκία βρίσκεται σε μια πολύ επικίνδυνη οδό καθώς υιοθετεί αδικαιολόγητα μέτρα για να περιορίσει την ελευθερία της έκφρασης, προειδοποίησε σήμερα το Συμβούλιο της Ευρώπης στην νέα, πολύ επικριτική έναντι της Άγκυρας έκθεσή του.

«Ούτε η απόπειρα πραξικοπήματος ούτε οι τρομοκρατικές απειλές σε βάρος της Τουρκίας δεν μπορούν να δικαιολογήσουν μέτρα που πλήττουν σοβαρά την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και το κράτος δικαίου», καταγγέλλει ο Νιλς Μούιζνιεκς, επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σ' ένα μνημόνιο αφιερωμένο στην ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία.

«Εφαρμόζοντας με υπερβολική ευρύτητα τις έννοιες της 'τρομοκρατικής προπαγάνδας' και της 'υποστήριξης προς μια τρομοκρατική οργάνωση', μεταξύ άλλων και για δηλώσεις και για πρόσωπα που προφανώς δεν προτρέπουν σε βία, και καταφεύγοντας με υπερβολικό τρόπο στις διατάξεις που τιμωρούν τη δυσφήμηση, η Τουρκία έχει μπει σε μια πολύ επικίνδυνη οδό», προειδοποιεί.

Ο Μούιζνιεκς είχε πραγματοποιήσει δύο επισκέψεις στη χώρα, τον Απρίλιο και τον Σεπτέμβριο του 2016.

Η εγκαθίδρυση καθεστώτος έκτακτης ανάγκης δίνει ουσιαστικά απεριόριστες εξουσίες στην τουρκική κυβέρνηση και της επιτρέπει να εφαρμόζει ριζοσπαστικά μέτρα, ακόμη και εναντίον των μέσων ενημέρωσης και των μη κυβερνητικών οργανώσεων, χωρίς να χρειάζεται να φέρνει αποδείξεις ούτε να περιμένει να εκδοθούν δικαστικές αποφάσεις, μόνο στη βάση κατηγοριών για σχέσεις με κάποια τρομοκρατική οργάνωση, υπογραμμίζει ο επίτροπος. 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Μπράβο Αθερίδη σε Χρυσοχοΐδη για Marfin: «Κατουρήθηκα στα γέλια με το ελληνικό FBI – Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»

Τα σχολεία που προσφέρουν επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος