Κόσμος 0

Έφυγε από τη ζωή η πρωταγωνίστρια του "Χιροσίμα αγάπη μου"

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εμανουέλ Ριβά

Σε ηλικία 89 ετών, έφυγε από τη ζωή η Γαλλίδα ηθοποιός Εμανουέλ Ριβά, πρωταγωνίστρια, μεταξύ άλλων, στην ταινία «Χιροσίμα αγάπη μου», του Γάλλου σκηνοθέτη Αλέν Ρενέ, και στην ταινία «Amour» («Αγάπη»), του Αυστριακού σκηνοθέτη Μίκαελ Χάνεκε.

Η Ριβά άφησε την τελευταία της πνοή την Παρασκευή, στο Παρίσι, «έπειτα από μακρά ασθένεια».

Είχε εμφανιστεί πρόσφατα στην ταινία «Paris Pieds nus», της Φιόνα Γκόρντον και της Ντομινίκ Αμπέλ, που αναμένεται να προβληθεί τον Μάρτιο στις κινηματογραφικές αίθουσες της Γαλλίας.

Η Εμανουέλ Ριβά είχε τιμηθεί το 2013 με το βραβείο Σεζάρ (τα «γαλλικά Όσκαρ») καλύτερης ηθοποιού για την ταινία «Amour» (2012).

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Μπράβο Αθερίδη σε Χρυσοχοΐδη για Marfin: «Κατουρήθηκα στα γέλια με το ελληνικό FBI – Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»

Τα σχολεία που προσφέρουν επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος