Thumbnail
Αυτοκτονία συνταξιούχου για την απώλεια των καταθέσεών του

Ένας εβδομηντάχρονος Ιταλός συνταξιούχος αυτοκτόνησε στην πόλη Τσιβιταβέκια, βόρεια της Ρώμης, εξαιτίας της απώλειας του συνόλου των αποταμιεύσεών του που είχε καταθέσει σε λογαριασμό της τράπεζας Banca Etruria.

Πρόκειται για μια από τις τέσσερις ιταλικές τράπεζες οι οποίες ήταν έτοιμες να πτωχεύσουν και «διασώθηκαν» με ειδική απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης, και την οικονομική κάλυψη η οποία προσφέρεται από τις τρεις μεγάλες τράπεζες Unicredit, Ubi και Intesa San Paolo.

Σύμφωνα με τις  ενώσεις καταναλωτών, η εισαγγελία της Τσιβιταβέκια θα πρέπει να αρχίσει έρευνα για να αποδώσει ακριβείς ευθύνες σχετικά με την αυτοκτονία του Ιταλού ηλικιωμένου.

Συνολικά, οι οικονομικές  επιπτώσεις της όλης υπόθεσης αφορούν 130.000 άτομα. Η Τράπεζα της Ιταλίας, σε ανακοινωθέν της, τονίζει ότι είχε ταχθεί υπέρ της ενεργοποίησης του Ταμείου για την Προστασία των Αποταμιεύσεων, με την στήριξη  άλλων τραπεζών, ώστε να τύχουν πλήρους κάλυψης οι καταθέσεις  των πολιτών, υπό όλες τις μορφές τους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ιταλίας, μπλόκαρε την δυνατότητα προσφυγής στο  εν λόγω ταμείο και απαίτησε να πληρώσουν μέρος του κόστους της «διάσωσης» και οι πελάτες.

Κατά συνέπεια, όσοι είχαν επενδύσει τις οικονομίες τους σε μετοχές και ομόλογα των τραπεζών Banca Εtruria, Carife, Carichieti και Banca Marche, είδαν να εξανεμίζονται τα χρήματά  τους.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ιδρώτας
«Καλοκαίρι και ιδρώτας: Πώς να μείνετε δροσεροί χωρίς να… στάζετε»
Ανεβαίνει η θερμοκρασία, αλλά δεν χρειάζεται να ανεβαίνει και ο ιδρώτας. Δείτε πρακτικές λύσεις για να παραμείνετε άνετοι και φρέσκοι, ακόμη και...
«Καλοκαίρι και ιδρώτας: Πώς να μείνετε δροσεροί χωρίς να… στάζετε»
λουκουμάδες
Λουκουμάδες στο λεπτό: Η πιο εύκολη συνταγή που θα σας ξετρελάνει
Αφράτοι, με τραγανή κρούστα και έτοιμοι σε λίγα λεπτά – οι λουκουμάδες της… τελευταίας στιγμής που δεν υστερούν σε τίποτα!
Λουκουμάδες στο λεπτό: Η πιο εύκολη συνταγή που θα σας ξετρελάνει
tzoker
Τζόκερ: Δυο τυχεροί κέρδισαν πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ – Τα νούμερα που κερδίζουν
Μετά από αλλεπάλληλα τζακ ποτ και το μεγαλύτερο ποσό αυτό των 28,5 εκατομμυρίων ευρώ, το Τζόκερ έχει νικητή ή μάλλον νικητές.
Τζόκερ: Δυο τυχεροί κέρδισαν πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ – Τα νούμερα που κερδίζουν