Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Έχουν υπάρξει φορές που θα ήθελες να κολλήσεις σε μια ηλικία για 4-5 χρόνια και να μη μεγαλώνεις κι άλλο;

 

Αν ναι, τότε το "Facebook" ίσως μπορεί να σε εξυπηρετήσει. Στην περίπτωση της 104χρονης Μαργκαρίτε Γιόζεφ (Marguerite Joseph), ο χρόνος έχει σταματήσει στα 99 κι αυτό γιατί το κοινωνικό δίκτυο αρνείται πεισματικά να δεχτεί την πραγματική της ηλικία.
 
Ναι, πολύ καλά κατάλαβες. Η 104χρονη διαθέτει το δικό της προφίλ στο Facebook, αλλά όποτε πάει να συμπληρώσει το έτος γέννησής της, δηλαδή 1908, το σύστημα δεν το δέχεται και το μετατρέπει αυτόματα σε 1928. Με άλλα λόγια, το σύστημα δε δέχεται ηλικίες άνω των 99 ετών εξ ου κι η αυτόματη μετατροπή.
 
Το προφίλ της Μαργκαρίτε, το οποίο μέσα σε δύο χρόνια λειτουργίας του αριθμεί 149 φίλους, το διαχειρίζεται η εγγονή της, Γκάιλ Μάρλοου (Gail Marlow) εξ αιτίας των σοβαρών προβλημάτων όρασης κι ακοής που αντιμετωπίζει η υπερήλικη.
 
Η Γκάιλ δήλωσε ότι παρά την ηλικία της, η γιαγιά της αντιλαμβάνεται ότι βρίσκονται στο Διαδίκτυο κι ότι επικοινωνούν μέσα από το Facebook με συγγενείς τους που μένουν μακριά, αλλά μάλλον μέχρι εκεί.
 
Η ίδια έχει προσπαθήσει ουκ ολίγες φορές να επικοινωνήσει με τους υπευθύνους, αλλά χωρίς επιτυχία. Μέχρι και με το Ζούκερμπεργκ έχει προσπαθήσει να έρθει σε επαφή αφού του έστειλε μήνυμα στο inbox του όπου του εξήγησε το πρόβλημα της γιαγιάς της και τον παρακάλεσε για μία λύση.
 
Μπορεί ως τώρα απάντηση να μην έχει πάρει απάντηση, ωστόσο, έμμεσα το Facebook πρόκειται να το λύσει αν βασιστούμε σε μία ανακοίνωση που εξέδωσε.
 
Σύμφωνα με αυτή, "πρόσφατα αντιληφθήκαμε ότι οι χρήστες με έτος γέννησης πριν το 1910 δεν μπορούν να το συμπληρώσουν εξ αιτίας μιας βλάβης του συστήματος. Δουλεύουμε για να τη διορθώσουμε και ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία".
 
Η Γκάιλ ελπίζει η διόρθωση να έχει γίνει μέχρι τον Απρίλιο οπότε κι η γιαγιά της θα κλείσει τα 105 της χρόνια και θέλει να της τα γιορτάσει με το παραπάνω.
 
Επιμέλεια: Νικόλας Εμμανουήλ
 
e-go.gr/tech

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασμους
Erasmus+ & eTwinning: Ένα αξέχαστο εκπαιδευτικό ταξίδι στην Τσεζένα της Ιταλίας!
«Επιστρέφοντας στο σχολείο, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, αποχαιρετήσαμε τους Ιταλούς φίλους μας δίνοντας υπόσχεση να κρατήσουμε αυτές τις γέφυρες φιλίας...
Erasmus+ & eTwinning: Ένα αξέχαστο εκπαιδευτικό ταξίδι στην Τσεζένα της Ιταλίας!
ζαχ
Σοφία Ζαχαράκη: Το κοινό μεταπτυχιακό του ΠΑΠΕΙ με το Purdue University υπόδειγμα διεθνοποίησης των ελληνικών ΑΕΙ - χρηματοδοτείται από το ΥΠΑΙΘΑ με 4 εκ ευρώ μέσω του ΤΑΑ
Σοφία Ζαχαράκη: Κονδύλια 4 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη διεθνοποίηση των ΑΕΙ
Σοφία Ζαχαράκη: Το κοινό μεταπτυχιακό του ΠΑΠΕΙ με το Purdue University υπόδειγμα διεθνοποίησης των ελληνικών ΑΕΙ - χρηματοδοτείται από το ΥΠΑΙΘΑ με 4 εκ ευρώ μέσω του ΤΑΑ
ζαχαρακη
Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας για τον εκπαιδευτικό που κατέρρευσε εν μέσω ΕΔΕ
«Δεν επιθυμούσε διακομιδή σε νοσοκομείο»: Στη Βουλή η κατάρρευση του εκπαιδευτικού στη Λάρισα που αποκάλυψε το alfavita.gr – Τι απαντά η ΔΔΕ
Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας για τον εκπαιδευτικό που κατέρρευσε εν μέσω ΕΔΕ