Κοινωνία 0

Περιστέρι: Πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας για οφειλή 7.000 ευρώ προκαλεί θύελλα αντιδράσεων

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συλλογικότητες καταγγέλλουν πιέσεις από εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων και ζητούν άμεση αναστολή της διαδικασίας

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Περιστέρι η υπόθεση πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας μιας ηλικιωμένης χαμηλοσυνταξιούχου, με αφορμή οφειλή ύψους περίπου 7.000 ευρώ. Η Επιτροπή κατά των Πλειστηριασμών Περιστερίου κάνει λόγο για μια υπόθεση που αναδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτοι δανειολήπτες, ενώ προειδοποιεί με κινητοποιήσεις εάν δεν ανασταλεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και ζει αποκλειστικά με χαμηλή σύνταξη. Όπως υποστηρίζεται, έχει ήδη προχωρήσει σε ρυθμίσεις άλλων οικονομικών της υποχρεώσεων και επιδιώκει μια βιώσιμη συμφωνία για την εξόφληση της συγκεκριμένης οφειλής.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές καταγγέλλουν ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων οι όροι αποπληρωμής μεταβάλλονταν συνεχώς. Ειδικότερα, αναφέρουν πως το ποσό της προκαταβολής που ζητήθηκε για τη ρύθμιση αυξήθηκε μέσα σε λίγες ημέρες από 1.200 σε 3.500 ευρώ, χωρίς –όπως υποστηρίζουν– να έχει αλλάξει το ύψος της βασικής οφειλής.

Αυξανόμενη ανησυχία για τους πλειστηριασμούς

Η υπόθεση, σύμφωνα με συλλογικότητες της περιοχής, δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Όπως επισημαίνουν, ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά στη Δυτική Αττική βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο απώλειας της κατοικίας τους, εξαιτίας δανείων που σήμερα αδυνατούν να εξυπηρετήσουν λόγω της ακρίβειας, των χαμηλών εισοδημάτων και της συνεχιζόμενης στεγαστικής πίεσης.

Οι ίδιες συλλογικότητες υποστηρίζουν ότι μέσα από κινητοποιήσεις έχουν αποτραπεί στο παρελθόν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, οδηγώντας σε νέες διαπραγματεύσεις και πιο ρεαλιστικές ρυθμίσεις για οφειλέτες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Αίτημα για επανεξέταση της υπόθεσης

Σωματεία, σύλλογοι και φορείς του Περιστερίου ζητούν την άμεση αναστολή κάθε ενέργειας που αφορά τον πλειστηριασμό της κατοικίας, καθώς και την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων με στόχο μια συμφωνία που θα επιτρέπει στην οφειλέτρια να εξυπηρετήσει το χρέος της χωρίς να χάσει το σπίτι της.

Από την πλευρά της, η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων Qquant, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν, ανέφερε ότι δεν είχε γνώση των συγκεκριμένων καταγγελιών και ότι θα εξετάσει εσωτερικά την υπόθεση πριν τοποθετηθεί επίσημα.

Η συγκεκριμένη υπόθεση επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την ανάγκη εξεύρεσης ισορροπίας ανάμεσα στη διαχείριση των ιδιωτικών οφειλών και την προστασία ευάλωτων πολιτών που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν τη μοναδική τους κατοικία.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Εκτός κάδρου η Α' Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – «Τα παιδιά δεν είναι ακόμη ώριμα»

Πώς έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες την κάλτσα;

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία