giannena
Κάτω από το κτίριο φέρεται να υπάρχει συσσώρευση υδάτων έκτασης περίπου 400 τετραγωνικών μέτρων και βάθους 1,5 μέτρου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται για περισσότερο από 24 ώρες η επιχείρηση άντλησης υδάτων από τους υπόγειους χώρους του κτιρίου όπου στεγάζεται το 2ο Λύκειο Ιωαννίνων, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκέντρωση υδάτων δεν περιορίζεται μόνο στο υπόγειο που ήταν ήδη γνωστό, αλλά εντοπίζεται και σε άλλους χώρους του κτιρίου, στους οποίους μέχρι πρότινος δεν υπήρχε πρόσβαση, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για την έκταση του φαινομένου.

Η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται σε αναστάτωση, ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου προχώρησε σε έκτακτη ανακοίνωση, καλώντας σε συνέλευση. Όπως επισημαίνεται, κάτω από το κτίριο φέρεται να υπάρχει συσσώρευση υδάτων έκτασης περίπου 400 τετραγωνικών μέτρων και βάθους 1,5 μέτρου, που – σύμφωνα με τους γονείς – λιμνάζουν στα θεμέλια εδώ και χρόνια.

Καταγγελίες για αμέλεια – Σκέψεις για αποχή

Ο Σύλλογος Γονέων κάνει λόγο για «εγκληματική αμέλεια», υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση ενδέχεται να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο γεγονός ότι τα Ιωάννινα βρίσκονται σε σεισμογενή περιοχή, με τους γονείς να τονίζουν πως η πιθανή διάβρωση των θεμελίων δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται, όπως αναφέρουν, με προσωρινές παρεμβάσεις και αντλήσεις υδάτων.

Μεταξύ των βασικών αιτημάτων που διατυπώνονται είναι:

  • Η άμεση αναστολή λειτουργίας του σχολείου και η μετάβαση σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης έως ότου διαπιστωθεί η καταλληλότητα του κτιρίου.
  • Η διενέργεια πλήρους στατικής μελέτης με εξειδικευμένους ελέγχους και όχι μόνο οπτικές αυτοψίες.
  • Η εξουσιοδότηση για κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία κατά παντός υπευθύνου.

Ανησυχία και για ζητήματα υγείας

Πέραν της στατικής επάρκειας, οι γονείς εκφράζουν ανησυχία και για τις συνθήκες υγιεινής, κάνοντας λόγο για εκτεταμένη υγρασία και ανάπτυξη μούχλας στους χώρους του κτιρίου.

Στην ανακοίνωσή τους διαμηνύουν ότι προτεραιότητα αποτελεί η διασφάλιση της ασφάλειας των παιδιών, επισημαίνοντας πως η κατάσταση δεν μπορεί να παραμείνει χωρίς οριστική λύση. Οι εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες, ενώ το θέμα βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

21104altsxaimertest-666x399.jpg
Αλτσχάιμερ: Τα πρώτα “σιωπηλά” σημάδια μπορεί να ξεκινούν ήδη από τα 30
Νέα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι οι εγκεφαλικές αλλαγές που συνδέονται με την άνοια αρχίζουν πολύ νωρίτερα απ’ όσο πιστεύαμε
Αλτσχάιμερ: Τα πρώτα “σιωπηλά” σημάδια μπορεί να ξεκινούν ήδη από τα 30