Δολοφονία κοινοτάρχη
Δολοφονία στο Αγρίνιο: Μαρτυρίες «καίνε» το παρελθόν και τη μοιραία σχέση που οδήγησε στη δολοφονία

Από μια φαινομενικά ήρεμη εορταστική περίοδο μέχρι ένα έγκλημα που συγκλόνισε το Λιθοβούνι και το Αγρίνιο, οι καταθέσεις και οι μαρτυρίες φωτίζουν σταδιακά το παρασκήνιο της δολοφονίας του 50χρονου κοινοτάρχη. Τα γεγονότα που αποκαλύπτονται σκιαγραφούν ένα σκηνικό έντασης, προσωπικών συγκρούσεων και βαθιών ρηγμάτων στις ανθρώπινες σχέσεις.

Ο 44χρονος κατηγορούμενος οδηγήθηκε στη φυλακή μετά την πολύωρη απολογία του, με ανακρίτρια και εισαγγελέα να συμφωνούν στην προφυλάκισή του. Ο ίδιος επέμεινε ότι δεχόταν απειλές, υποστήριξε ότι ένιωσε να κινδυνεύει άμεσα και ανέφερε πως οδηγήθηκε στη χρήση όπλου υπό το βάρος του φόβου, λέγοντας πως «αν δεν το έκανε εκείνος, θα το έκανε ο 50χρονος».

Λίγες ημέρες πριν από το φονικό, τίποτα δεν προμήνυε την τραγική κατάληξη. Βίντεο από τις γιορτές δείχνουν τον κοινοτάρχη και τη σύζυγό του σε ταξίδι στο Καρπενήσι μαζί με τον κουμπάρο τους, εμφανώς συμφιλιωμένους και χαλαρούς. Η εικόνα αυτή ενίσχυε την αίσθηση πως το ζευγάρι είχε αφήσει πίσω του μια δύσκολη περίοδο, η οποία στο παρελθόν είχε απασχολήσει έντονα τη μικρή κοινωνία της περιοχής.

Συγγενικό πρόσωπο του θύματος περιγράφει στο Live News ότι την περίοδο του Πάσχα στο χωριό κυριαρχούσαν οι συζητήσεις για τη σοβαρή κρίση στον γάμο του κοινοτάρχη και τα όσα είχαν προηγηθεί.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ήθελε να φύγει. Ήθελε να πάρει από τον Κώστα 50-60 χιλιάρικα, όπως τα πήρε. Μετά, ο Κώστας τής τα ζητούσε πίσω πριν προλάβει να φύγει, έλεγε εκείνη την ημέρα ότι θα του δώσει τα λεφτά. Πήγε στον στάβλο, έκοψε τις φλέβες της για να μην του δώσει τα λεφτά».

Η γυναίκα, σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, εντοπίστηκε αιμόφυρτη στον στάβλο, με την άμεση κινητοποίηση συγγενών να αποδεικνύεται σωτήρια.

«Ο Κώστας έστειλε τον ξάδελφό του, γιατί αργούσε η Γ… να γυρίσει από τι πρόβατα. Άρα ανησύχησε για τη γυναίκα μου. Πήγε ο ξάδελφός του, τη βρήκε με τα αίματα και τη ‘βούτηξε’, την πήγε στο νοσοκομείο και έτσι τη σώσανε», περιγράφει.

Ακολούθησε περίοδος νοσηλείας, ενώ στη συνέχεια η γυναίκα μετακινήθηκε στην Πάτρα.
«Υπέγραψε ο Κώστας για να φύγει (από το νοσοκομείο), αλλιώς δεν μπορούσε να φύγει. Ήθελαν να την κλείσουν σε κάποιο (θεραπευτήριο). Έφυγε από την Πάτρα, στις αδελφές της για κάποιο διάστημα. Μετά νοίκιασε σπίτι και ο Σ…(δράστης) πηγαινοερχόταν μέχρι που του ‘φάγανε’ όλα τα λεφτά και η Γ… γύρισε πίσω».

Το περασμένο καλοκαίρι, το ζευγάρι αποφάσισε να επιχειρήσει επανεκκίνηση της σχέσης του. Παρά την εικόνα συμφιλίωσης που έδωσαν τα Χριστούγεννα, οι εντάσεις στο χωριό δεν έπαψαν ποτέ να υποβόσκουν.

Στην κατάθεσή της στις Αρχές, η σύζυγος του θύματος παραδέχτηκε ότι διατηρούσε σχέση με τον 44χρονο κατηγορούμενο, ανέφερε ότι δεχόταν απειλές από τον σύζυγό της και δήλωσε σοκαρισμένη από τη δολοφονία, επισημαίνοντας πως δεν πίστευε ότι ο 44χρονος ήταν ικανός να φτάσει σε αυτό το σημείο.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Χρήστος Τσιμπούκης, μιλώντας στο Live News, τόνισε ότι η σχέση μεταξύ των δύο ανδρών ήταν τεταμένη εδώ και καιρό:
«Χθες, κατέθεσαν οχτώ άτομα για τη σχέση του θύματος με τον κατηγορούμενο. Συστηματικά η σχέση του θύματος με τον κατηγορούμενου ήταν σε ένταση και όχι με υπαιτιότητα του 44χρονου».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Νέες προκηρύξεις για τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης
Πρυτανικές εκλογές Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Οι προκηρύξεις για την εκλογή εσωτερικών και εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Νέες προκηρύξεις για τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης
Δολοφονία κοινοτάρχη
Δολοφονία στο Αγρίνιο: «Πήγε στον στάβλο, έκοψε τις φλέβες της για να μην του δώσει τα λεφτά»
Δολοφονία στο Αγρίνιο: Μαρτυρίες «καίνε» το παρελθόν και τη μοιραία σχέση που οδήγησε στη δολοφονία
Δολοφονία στο Αγρίνιο: «Πήγε στον στάβλο, έκοψε τις φλέβες της για να μην του δώσει τα λεφτά»