γλυφασδα
Όπως τόνισε, σε λίγες ώρες έπεσαν περισσότερα από 175 χιλιοστά βροχής, ποσότητα που αντιστοιχεί σχεδόν στο μισό ετήσιο ύψος βροχόπτωσης της περιοχής, με αποτέλεσμα εκτεταμένες καταστροφές

Σε εξαιρετικά σπάνιο καιρικό φαινόμενο αναφέρθηκε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, σχολιάζοντας την κακοκαιρία που έπληξε την Άνω Γλυφάδα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για γεγονός που δεν έχει καταγραφεί τα τελευταία 40 χρόνια.

Όπως τόνισε, σε λίγες ώρες έπεσαν περισσότερα από 175 χιλιοστά βροχής, ποσότητα που αντιστοιχεί σχεδόν στο μισό ετήσιο ύψος βροχόπτωσης της περιοχής, με αποτέλεσμα εκτεταμένες καταστροφές, μετατροπή των δρόμων σε χειμάρρους και αδυναμία πρόσβασης των κατοίκων στα σπίτια τους, ενώ η τραγωδία συνοδεύτηκε από δύο ανθρώπινες απώλειες, μία στην Άνω Γλυφάδα και μία στο Άστρος Κυνουρίας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:

«Δύο φωτογραφίες…Το ίδιο ακριβώς σημείο της οδού Μετσόβου, στη γειτονιά μου, στην Άνω Γλυφάδα. Εκεί όπου μεγάλωσα. Η πρώτη εικόνα είναι το «πριν». Η δεύτερη είναι το «μετά». Πρόκειται για την απόλυτη καταστροφή.

Σε λίγες μόνο ώρες έπεσαν πάνω από 175 χιλιοστά βροχής στη Γλυφάδα, σχεδόν το μισό ετήσιο ύψος βροχής της περιοχής. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, οι κάτοικοι δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα σπίτια τους, η ατμόσφαιρα μυρίζει χώμα, λάσπη, καταστροφή. Μυρίζει πόλεμο. Δεν υπερβάλω. Για 40 χρόνια δεν έχει ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο εδώ.

Σήμερα χάθηκαν δύο ανθρώπινες ζωές. Μια γυναίκα εδώ, στη γειτονιά μου, στην Άνω Γλυφάδα και ένας άνδρας στο Άστρος Κυνουρίας. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Και δυστυχώς, σήμερα, μίλησαν πολύ δυνατά».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπουλινγκ
Σκηνές βίας στα σχολεία των Χανίων: «Είναι πολύ λυπηρό» - Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για σκληρότερα φαινόμενα
Ανησυχία μετά την επίθεση σε καθηγητή: «Παιδιά των πολλαπλών κρίσεων»
Σκηνές βίας στα σχολεία των Χανίων: «Είναι πολύ λυπηρό» - Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για σκληρότερα φαινόμενα
Τσικνοπέμπτη, σουβλάκια
Τσικνοπέμπτη 2026: Τι συμβαίνει σήμερα στα σχολεία – Το «θρίλερ» με ψησταριές και άτυπη ημιαργία
Πώς γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη 2026 τα σχολεία -Τι επιτρέπεται και τι όχι σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Τσικνοπέμπτη 2026: Τι συμβαίνει σήμερα στα σχολεία – Το «θρίλερ» με ψησταριές και άτυπη ημιαργία