Πρώτο βήμα: Αφαίρεση των μπουτιών
Τοποθέτησε τη γαλοπούλα σε μια μεγάλη πιατέλα με το στήθος προς τα πάνω και τα μπούτια στραμμένα προς τη δεξιά σου πλευρά. Πιάσε το ένα μπούτι και τράβηξέ το ελαφρά προς τα έξω, ώστε να τεντωθεί το δέρμα. Με κοφτερό μαχαίρι κόψε πρώτα το δέρμα και έπειτα το κρέας στο σημείο που ενώνεται με το σώμα. Η κίνηση γίνεται στην άρθρωση, χωρίς να κόψεις το κόκαλο, μέχρι το μπούτι να αποσπαστεί πλήρως.
Δεύτερο βήμα: Κόψιμο της φτερούγας
Για μεγαλύτερη σταθερότητα, στερέωσε τη φτερούγα με ένα μεγάλο πιρούνι. Κάνε μια οριζόντια τομή λίγο πιο πάνω από αυτήν, κατευθύνοντας το μαχαίρι προς το κέντρο της γαλοπούλας μέχρι να συναντήσεις κόκαλο. Ακολούθησε την ίδια τεχνική που χρησιμοποίησες για το μπούτι, αποσπώντας προσεκτικά τη φτερούγα από το σώμα.
Τρίτο βήμα: Τεμαχισμός του στήθους
Αφού αφαιρέσεις τα μεγάλα κομμάτια, σειρά έχει το στήθος. Ξεκίνα από την επάνω πλευρά και κόψε σε ίσιες, λεπτές φέτες, φτάνοντας μέχρι την οριζόντια τομή που έχεις ήδη δημιουργήσει. Συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό μέχρι να τεμαχίσεις όλη τη μία πλευρά. Στη συνέχεια γύρισε τη γαλοπούλα και επανάλαβε τη διαδικασία και από την άλλη.
Με αυτές τις απλές αλλά σωστές κινήσεις, η γαλοπούλα κόβεται εύκολα, διατηρεί τη ζουμερή υφή της και σερβίρεται σε καλαίσθητες, ισορροπημένες μερίδες που τιμούν το γιορτινό τραπέζι.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ