αστυνομία
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι Αρχές προχώρησαν σε προσαγωγή ενός Βούλγαρου τον οποίο αναγνώρισε αστυνομικός σεκιούριτι ως τον άνθρωπο που άφησε το προειδοποιητικό σημείωμα.

Λήξη συναγερμού για τις Αρχές μετά το προειδοποιητικό σημείωμα φάρσα - όπως αποδείχθηκε - σε ιδιωτικό κολέγιο που βρίσκεται επί της οδού Αλεξάνδρας.

Οι Αρχές προχώρησαν σε προσαγωγή ενός Βούλγαρου τον οποίο αναγνώρισε αστυνομικός σεκιούριτι ως τον άνθρωπο που άφησε το προειδοποιητικό σημείωμα.

Τι προηγήθηκε

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου στις αστυνομικές αρχές, ύστερα από απειλή για τοποθέτηση βόμβας σε ιδιωτικό κολέγιο που βρίσκεται στη λεωφόρο Αλεξάνδρας 205, στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστος άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών επικοινώνησε τηλεφωνικά με το εκπαιδευτικό ίδρυμα, προειδοποιώντας ότι εκρηκτικός μηχανισμός πρόκειται να εκραγεί στις 20:55. Παράλληλα, στην είσοδο του κτιρίου εντοπίστηκε σημείωμα με αντίστοιχο περιεχόμενο, στο οποίο γινόταν αναφορά σε τοποθέτηση βόμβας.

Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις, ενώ κινητοποιήθηκε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) για τη διενέργεια ελέγχων. Για προληπτικούς λόγους δόθηκε εντολή εκκένωσης του κτιρίου που βρίσκεται στη λεωφόρο Αλεξάνδρας 205.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η αστυνομία απαγόρευσε τη διέλευση πεζών από το πεζοδρόμιο μπροστά από το κολέγιο, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας συνεχίζεται κανονικά και στα δύο ρεύματα. Οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Υπουργείο Παιδείας: Ποια σχολεία μετονομάζονται σε "Αντώνης Σαμαράκης" και "Διδώ Σωτηρίου"
Σε ΦΕΚ η απόφαση της υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, για τη μετονομασία δύο σχολείων
Υπουργείο Παιδείας: Ποια σχολεία μετονομάζονται σε "Αντώνης Σαμαράκης" και "Διδώ Σωτηρίου"
panteios
Τριγμοί στο Πάντειο για τα δίδακτρα του μεταπτυχιακού με το Columbia - Κοντά σε παραίτηση η Πρύτανης
Στα πρόθυρα θεσμικής ρήξης το Πάντειο: Το κοινό μεταπτυχιακό με το Columbia ανάβει «φωτιές» για τα δίδακτρα
Τριγμοί στο Πάντειο για τα δίδακτρα του μεταπτυχιακού με το Columbia - Κοντά σε παραίτηση η Πρύτανης