Επίδομα θέρμανσης
Πριν από τα Χριστούγεννα θα πληρωθεί στους δικαιούχους η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης - Τι ποσά θα λάβουν οι δικαιούχοι

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης, καθώς πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων θα έχει πληρωθεί η προκαταβολή - πρώτη δόση, στους δικαιούχους που έκαναν αίτηση στην πλατφόρμα «myΘερμανση» της ΑΑΔΕ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί, σε τρεις δόσεις στους δικαιούχους. Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες καταβολής έχουν ως εξής:

  1. Έως την 23η Δεκεμβρίου 2025 για την προκαταβολή και το σύνολο των αγορών, που θα τιμολογηθούν έως την 30ή Νοεμβρίου 2025 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 5η Δεκεμβρίου 2025.
  2. Έως την 29η Μαΐου 2026 για αγορές που αφορούν καταναλώσεις από 1η Οκτωβρίου 2025 και ειδικά για τα καυσόξυλα και το πέλετ από 1η Ιουνίου 2025 έως και 31 Μαρτίου 2026 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 15η Απριλίου 2026 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 30η Απριλίου 2026.
  3. Ειδικά για το φυσικό αέριο και για την κατανάλωση θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης πραγματοποιείται επιπλέον πληρωμή έως την 31η Ιουλίου 2026, για αγορές που αφορούν καταναλώσεις από 1η Οκτωβρίου 2025 έως 31η Μαρτίου 2026.

Το επίδομα χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα για την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, φωτιστικού πετρελαίου, φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων, και βιομάζας ή θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης ή ηλεκτρική ενέργεια.

Σημειώνεται ότι:

  • Οι αγορές των καυσίμων θέρμανσης ή θερμικής ενέργειας πρέπει να γίνουν μεταξύ της 1ης Οκτωβρίου 2025 και της 31ης Μαρτίου 2026.
  • Ειδικά για το πετρέλαιο θέρμανσης η περίοδος επιδότησης αρχίζει από την 15η Οκτωβρίου 2025 και στην τιμή 1,14€/λίτρο.
  • Τέλος, για την επιδότηση καυσόξυλων και της βιομάζας (πέλετ), οι αγορές θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί από την 1η Ιουνίου 2025 έως και την 31η Μαρτίου 2026.

Το ποσό του επιδόματος

Το επίδομα που θα λάβει κάθε δικαιούχος δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 100 ευρώ, ούτε να υπερβαίνει τα 800 ευρώ. Το ανώτατο ποσό αυξάνεται μέχρι το ποσό των 1.200 ευρώ για οικισμούς με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες. Μόνο ένα είδος καυσίμου δύναται να επιδοτηθεί ανά δικαιούχο και για αγορές τουλάχιστον διπλάσιας αξίας των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης.

Το επίδομα θέρμανσης είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο, δεν υπόκειται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το Ελληνικό Δημόσιο.

    Δείτε ΕΔΩ τον νέο οδηγό της ΑΑΔΕ με 24 ερωτήσεις και απαντήσεις για το επίδομα θέρμανσης.

    Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

    Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

    Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

    Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

    Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

    σχετικά άρθρα

    ΕΦΚΑ, συντάξεις
    ΕΦΚΑ: Γιατί χιλιάδες γονείς συνταξιούχοι χάνουν τις φοροελαφρύνσεις
    Στον αέρα η νέα φορολογική κλίμακα για χιλιάδες συνταξιούχους - Πώς το ψηφιακό έλλειμμα του ΕΦΚΑ «καταπίνει» τις ελαφρύνσεις
    ΕΦΚΑ: Γιατί χιλιάδες γονείς συνταξιούχοι χάνουν τις φοροελαφρύνσεις
    εκλογές, κάλπη, δημοσκόπηση
    Δημοσκόπηση GPO: 1 στους 5 «ψηφίζει» Καρυστιανού – Κερδίζει έδαφος το κόμμα Τσίπρα
    Διψήφια η υπεροχή της ΝΔ παρά τις απώλειες, «βουτιά» για το ΠΑΣΟΚ – Η δυναμική της Μαρίας Καρυστιανού αλλάζει τις ισορροπίες
    Δημοσκόπηση GPO: 1 στους 5 «ψηφίζει» Καρυστιανού – Κερδίζει έδαφος το κόμμα Τσίπρα
    συνοδος πρυτανεων
    Δεσμεύσεις από τον υφυπουργό Παιδείας Ν. Παπαιωάννου, αλλά με αστερίσκους για τα ΑΕΙ: Υποσχέσεις ενίσχυσης και μια δύσκολη πραγματικότητα
    Τι είπε ο υφυπουργός Παιδείας στην 1η Σύνοδο των Εκτελεστικών Διευθυντών ΑΕΙ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου Πρυτάνεων στον Βόλο
    Δεσμεύσεις από τον υφυπουργό Παιδείας Ν. Παπαιωάννου, αλλά με αστερίσκους για τα ΑΕΙ: Υποσχέσεις ενίσχυσης και μια δύσκολη πραγματικότητα