Υλικά:
360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1/3 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
Μια πρέζα αλάτι
170 γρ. βούτυρο αγελάδας
150 γρ. ανοιχτή καστανή ζάχαρη
110 γρ. σκούρα καστανή ή μαύρη ζάχαρη
1 μεσαίο αυγό
Σπόρια από 1 λοβό βανίλιας
460 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου 2)
2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αυγό και σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί ομοιογενής ζύμη.
Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες να παγώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί.
Κόβουμε τη ζύμη με κουπάτ και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Ψήνουμε για 18-20 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και το βάζουμε σε σακούλα κορνέ με λεπτή μύτη για να διακοσμήσουμε τα μπισκότα. Αν δεν έχουμε, μπορούμε να το απλώσουμε με κουτάλι. Αφήνουμε για 1 ώρα να στεγνώσει και σερβίρουμε.
Με λίγη φαντασία στα σχήματα και τη διακόσμηση, τα gingerbread cookies γίνονται το ιδανικό γλυκό για να μπει η γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom