Η αναζήτηση για ένα ψωμί που να συνδυάζει πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και καθαρά υλικά τελειώνει εδώ. Ο γιατρός Karan Raj, γνωστός ως Dr Raj, μοιράστηκε τη συνταγή του στο TikTok, τονίζοντας ότι κάθε φέτα περιέχει 10 γρ. πρωτεΐνης και 6 γρ. φυτικών ινών, χωρίς προσθήκη σκόνης πρωτεΐνης ή περιττών πρόσθετων.
Η συνταγή του Dr Raj – Υλικά:
- ½ φλιτζάνι ζεστό νερό
- 150 γρ. ελληνικό γιαούρτι
- Μαγιά
- Λίγη ζάχαρη
- 500 γρ. αλεύρι για ψωμί
- Αλάτι
- 2 φακελάκια φυτικών ινών (π.χ. psyllium)
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 50 γρ. σπόρους κολοκύθας & ηλιόσπορους
Οδηγίες παρασκευής:
- Ανακατέψτε το ζεστό νερό με το γιαούρτι, προσθέστε μαγιά και λίγη ζάχαρη και αφήστε 1 ώρα.
- Σε άλλο μπολ αναμείξτε αλεύρι, αλάτι και φυτικές ίνες. Προσθέστε το μείγμα μαγιάς και ζυμώστε μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη.
- Αλείψτε φόρμα με ελαιόλαδο και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει 1–2 ώρες.
- Αλείψτε την επιφάνεια με πάστα αλευριού και νερού, πασπαλίστε τους σπόρους και ψήστε στους 200°C για 30 λεπτά.
Γιατί είναι καλό για το έντερο:
- Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη
- Πλούσιο σε διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες
- Υποστηρίζει την εντερική μικροχλωρίδα
- Χωρίς επεξεργασμένα πρόσθετα
- Ιδανικό για batch cooking και κατάψυξη
Με αυτό το σπιτικό ψωμί, η καθημερινή διατροφή γίνεται πιο θρεπτική, εύπεπτη και φιλική για το έντερο, προσφέροντας ταυτόχρονα γεύση και ευκολία στην κουζίνα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Μαρία Δούση