1. Σπόροι chia
Οι σπόροι chia περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.
Ταιριάζουν ιδανικά σε γιαούρτι, δημητριακά, βρώμη και smoothies.
Μπορείτε επίσης να φτιάξετε χορταστική πουτίγκα chia, αφήνοντάς τους σε γάλα ή ρόφημα φυτικής προέλευσης από το προηγούμενο βράδυ.
2. Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για την αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη του δράση.
Πίνεται ζεστό ή κρύο, μόνο του ή με λεμόνι.
Η σκόνη matcha μπορεί να προστεθεί σε ροφήματα και smoothies, προσφέροντας έξτρα ενέργεια και υποστήριξη στις λειτουργίες του εγκεφάλου.
3. Φιστίκια Αιγίνης
Τα φιστίκια Αιγίνης δίνουν φυτικές ίνες, κάλιο και καλά λιπαρά.
Ιδανικά για ενδιάμεσο σνακ.
Προσθέστε τα σε σαλάτες ή πάνω σε γιαούρτι για έξτρα γεύση και θρέψη.
4. Βούτυρο αμυγδάλου
Το βούτυρο αμυγδάλου περιέχει πρωτεΐνη, μαγνήσιο και βιταμίνη Ε.
Αλείψτε το σε ψωμί ολικής άλεσης, ρυζογκοφρέτες ή φρούτα.
Μπαίνει και σε smoothies ή σπιτικές μπάρες ενέργειας.
5. Κινόα
Η κινόα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες και περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.
Μπορεί να αντικαταστήσει το ρύζι ως συνοδευτικό.
Είναι εξαιρετική βάση για σαλάτες με λαχανικά, όσπρια ή κοτόπουλο.
6. Φακές
Οι φακές και τα υπόλοιπα όσπρια προσφέρουν φυτική πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και σίδηρο.
Μπαίνουν σε σούπες, σαλάτες ή ακόμη και σε κεφτεδάκια λαχανικών.
Στηρίζουν την υγεία του εντέρου και της καρδιάς.
7. Σκόρδο
Το σκόρδο είναι φυσικό όπλο κατά των φλεγμονών και ενισχύει το ανοσοποιητικό.
Χρησιμοποιήστε το σε μαρινάδες, σάλτσες, ψητά λαχανικά και κρέας.
Η συχνή κατανάλωσή του συνδέεται με καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία.
8. Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο παρέχει μονοακόρεστα λιπαρά, ευεργετικά για την καρδιά.
Χρησιμοποιείται ωμό σε σαλάτες, πάνω σε ψητά λαχανικά ή όσπρια.
Μπορεί να αντικαταστήσει άλλα λιπαρά σε πολλές συνταγές, χαρίζοντας γεύση και θρεπτική αξία.
9. Κουρκουμάς
Ο κουρκουμάς έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση και θεωρείται φίλος του εγκεφάλου και της καρδιάς.
Συνδυάστε τον με μαύρο πιπέρι για καλύτερη απορρόφηση.
Ταιριάζει σε σούπες, ρύζι, λαχανικά, αλλά και σε ζεστά ροφήματα.
10. Γλυκοπατάτες
Οι γλυκοπατάτες είναι πηγή βιταμίνης Α, καλίου και φυτικών ινών.
Ψήνονται στον φούρνο, γίνονται πουρές ή κομμένες σε κυβάκια για ταψί με λαχανικά.
Προσφέρουν ενέργεια με πιο σταθερό τρόπο σε σχέση με άλλες πηγές υδατανθράκων.
11. Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα στηρίζουν την υγεία του εντέρου, χάρη στις φυτικές ίνες, και είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα.
Καταναλώστε τα σκέτα, σε γιαούρτι, σαλάτες ή γλυκά.
Ιδανικά για ένα χορταστικό σνακ στη δουλειά ή στο σπίτι.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom