Υλικά:
12 μεγάλα αυγά
½ φλ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
½ φλ. πλήρες γάλα
¾ φλ. τριμμένο τυρί havarti με άνηθο
3 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (σχοινόπρασο, μαϊντανό ή άνηθο) + λίγα ακόμα για το σερβίρισμα
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλ. ψιλοκομμένη πανσέτα ή μπέικον (περίπου 60 γρ.)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. καθαρισμένες και ψιλοκομμένες πατάτες
½ φλ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
½ φλ. κόκκινη πιπεριά σε μικρά κομμάτια
2 φλ. χοντροκομμένο baby σπανάκι
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα τυριά, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και την πανσέτα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά, ώσπου να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέστε τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά και αφήστε τα να μαλακώσουν για 6 λεπτά, ανακατεύοντας. Τέλος, ρίξτε το σπανάκι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό μέχρι να μαραθεί.
Προσθέστε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι, κουνώντας το απαλά για να απλωθεί παντού. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά χωρίς ανακάτεμα, μέχρι να αρχίσουν να στερεοποιούνται οι άκρες.
Μεταφέρετε το τηγάνι στον φούρνο και ψήστε για 12–15 λεπτά, μέχρι να δέσει το κέντρο και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Αφήστε τη φριτάτα να κρυώσει λίγο, κόψτε τη σε 8 κομμάτια και πασπαλίστε με φρέσκα μυρωδικά.
Διατροφική αξία ανά μερίδα:
Θερμίδες: 247
Υδατάνθρακες: 7g
Πρωτεΐνη: 15g
Λιπαρά: 17g
Κορεσμένα λιπαρά: 8g
Χοληστερίνη: 303mg
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ