Το κρουαζιερόπλοιο Crown Iris, στο οποίο επιβαίνουν Ισραηλινοί τουρίστες, προκαλεί και πάλι αντιδράσεις καθώς ετοιμάζεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Πάτρας.
Όπως ανακοινώθηκε, φορείς, συλλογικότητες και πολίτες της πόλης προγραμματίζουν κινητοποίηση διαμαρτυρίας το πρωί της Τετάρτης 29 Οκτωβρίου στην Πλατεία Τριών Συμμάχων, ζητώντας να μην επιτραπεί ο κατάπλους του πλοίου.
Ανάλογες διαμαρτυρίες είχαν σημειωθεί μέσα στο καλοκαίρι σε Κρήτη, Σύρο, Ρόδο και Βόλο, όπου το πλοίο είχε αντιμετωπιστεί ως «σύμβολο υποστήριξης της ισραηλινής πολιτικής κατά των Παλαιστινίων».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων και Οργανώσεων για την Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό, το πλοίο θεωρείται «μέσο ξεπλύματος της γενοκτονίας και του εποικισμού μέσω του τουρισμού».
Οι διοργανωτές τονίζουν ότι το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις ενάντια στην παρουσία και νομιμοποίηση όσων θεωρούνται «συνένοχοι» στις επιθέσεις στη Γάζα, ζητώντας παράλληλα διακοπή των στρατιωτικών και οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Την Τετάρτη 29/10 επισκέπτεται το λιμάνι της Πάτρας το Ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο Crown Iris. Είναι το ίδιο πλοίο που σε διάφορες πόλεις και νησιά της Ελλάδας το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη διαδήλωνε ενάντια στην παρουσία του. Από την Σύρο, την Ρόδο και την Κρήτη μέχρι το Βόλο, εκατοντάδες κινητοποιήθηκαν κάνοντας ξεκάθαρο πως δεν είναι ευπρόσδεκτοι τα μέλη του IDF και οι υποστηρικτές της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού.
Το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ παρά την εκεχειρία συνεχίζει τις επιθέσεις στην Λωρίδα της Γάζας προχωρά ακάθεκτα τον εποικισμό της Δυτικής όχθη, φυλακίζοντας και βασανίζοντας χιλιάδες Παλαιστίνιους. Αυτή του η στάση έρχεται σε συνέχεια της επίθεσης στο στόλο της ελευθερίας “Global Sumud Flottila” που προσπάθησε να μεταφέρει συμβολικά ανθρωπιστική βοήθεια και να σπασει τον αποκλεισμό της Γάζας.
Το κρουαζιερόπλοιο αυτό δεν μεταφέρει απλώς τουρίστες από το Ισραήλ. Αποτελεί προσπάθεια ξεπλύματος της γενοκτονίας και του εποικισμού μέσω του τουρισμού. Οι δολοφόνοι του IDF έρχονται στην Ελλάδα για να “ξαποστάσουν” από τις δολοφονίες των Παλαιστινίων και αυτό είναι ξεκάθαρο από τα προκλητικά συνθήματα και τις επιθέσεις στα νησιά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. H κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος διατηρούν αναβαθμισμένες σχέσεις οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, ενώ δεν δίστασε το καλοκαίρι να επιτεθεί και στον κόσμο που κινητοποιείται υπέρ της Παλαιστίνης, με πρόσχημα τον αντιρατσιστικό νόμο.
Δεν θα τους περάσει. Ο πατραϊκός λαός σε συνέχεια δεκάδων κινητοποιήσεων που διοργανώθηκαν το προηγούμενο διάστημα θα ορθώσει το ανάστημα του απέναντι στην παρουσία και νομιμοποίηση των δολοφόνων.
Καλούμε όλο το λαό της Πάτρας, το εργατικό κέντρο, τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία την Τετάρτη να μην επιτρέψουμε στο κρουαζιερόπλοιο να σταθμεύσει στην πόλη. Καλούμε σε συγκέντρωση την Τετάρτη 29/10 στις 8:30 π.μ. στην Πλατεία Τριών Συμμάχων.
Καμία συνεργασία με το Ισραήλ
Λευτεριά στην Παλαιστίνη».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Βασίλης Γκουζέλος