Με ένταση και εκτεταμένη χρήση χημικών, η αστυνομία προσπάθησε να ελέγξει τη δυναμική διαμαρτυρία κατά της άφιξης του ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου Crown Iris στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης, προκαλώντας εικόνες έντονης αστυνομικής παρέμβασης.
Παρά τον αποκλεισμό του λιμανιού από Λιμενικό και Αστυνομία, αρκετοί διαδηλωτές κατάφεραν να πλησιάσουν την κεντρική είσοδο και την παραλιακή λεωφόρο, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης.
Με πανό στα χέρια, οι πολίτες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην παρουσία του ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου, απαιτώντας σεβασμό στα δικαιώματα των Παλαιστινίων.
Την ίδια ώρα, ορισμένοι Ισραηλινοί που κατέβηκαν από το Crown Iris αντέδρασαν φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα κατά των Παλαιστινίων, γεγονός που πυροδότησε περαιτέρω ένταση και αντιπαράθεση μπροστά στις δυνάμεις ασφαλείας.
Αστυνομία και χημικά στο λιμάνι
Η παρουσία Αστυνομίας και Λιμενικού ήταν έντονη, με εκτεταμένη χρήση χημικών για να διαλυθεί το πλήθος και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο λιμάνι. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι διαδηλωτές έκαναν προσπάθειες να κρατήσουν τις θέσεις τους, ενώ η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα και άλλες μέσες καταστολής για να περιορίσει τις συγκεντρώσεις.
Η κινητοποίηση στο λιμάνι δημιούργησε αναστάτωση τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και στους τουρίστες που παρακολουθούσαν τις εξελίξεις από απόσταση.
Οι εικόνες με τους διαδηλωτές να προσπαθούν να κρατήσουν πανό και σημαίες, και τους αστυνομικούς να επιχειρούν με χημικά, καταγράφτηκαν σε βίντεο και φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο των social media.
Η άφιξη του Crown Iris στο Ηράκλειο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις λόγω της πολιτικής διάστασης της επίσκεψης Ισραηλινών πολιτών και της αλληλεγγύης που εκφράζουν οι διαδηλωτές προς την Παλαιστίνη.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ