Υλικά:
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. κύμινο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 φλιτζάνι μαυροδάφνη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
4-5 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι, λίγο κύμινο
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε μουλιάζοντας το ψωμί στο κρασί. Μόλις απορροφήσει τα υγρά, το στύβουμε καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το ψωμί, το σκόρδο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές και πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε τηγάνι και τα τηγανίζουμε ελαφρά για 3-4 λεπτά, ώστε να ροδίσουν εξωτερικά χωρίς να ψηθούν πλήρως.
Σε κατσαρόλα, σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το κύμινο και λίγο νερό. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να δέσει. Έπειτα, ρίχνουμε μέσα τα τηγανισμένα σουτζουκάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν τα αρώματα της σάλτσας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom