Τι είναι το tomato confit;
Ο όρος confit προέρχεται από τη γαλλική κουζίνα και περιγράφει το αργό μαγείρεμα ενός υλικού μέσα σε λίπος, ώστε να διατηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ενώ στα κρεατικά χρησιμοποιείται το δικό τους λίπος, στις ντομάτες το ρόλο αυτό αναλαμβάνει το ελαιόλαδο. Στη διαδικασία συχνά προστίθενται σκόρδο, βότανα και μυρωδικά, που χαρίζουν βάθος γεύσης. Το αποτέλεσμα; Ντομάτες μαλακές, γλυκές, σχεδόν σαν μαρμελάδα, που ταιριάζουν υπέροχα σε ζυμαρικά, πάνω σε τραγανό ψωμί ή δίπλα σε αυγά.
Γιατί να το φτιάξετε στο air fryer;
Παραδοσιακά, το confit απαιτεί χαμηλή θερμοκρασία και πολύ χρόνο στον φούρνο. Με το air fryer, η διαδικασία γίνεται πολύ πιο γρήγορα και χωρίς να ζεσταθεί η κουζίνα, ιδανικό για καλοκαιρινές μέρες. Δεν χρειάζεστε κατσαρόλες γεμάτες λάδι ούτε εξειδικευμένο εξοπλισμό.
Πώς θα το φτιάξετε
Βρείτε ένα πυρίμαχο σκεύος που να χωράει στο air fryer σας.
Γεμίστε το με ντομάτες, κατά προτίμηση cherry, αλλά και οι κομμένες μεγάλες ντομάτες ταιριάζουν.
Προσθέστε αρωματικά: σκελίδες σκόρδου, αποξηραμένα ή φρέσκα βότανα, πιπέρι, αλάτι, ακόμα και σπόρους μάραθου.
Περιχύστε με αρκετό ελαιόλαδο ώστε να καλυφθούν οι ντομάτες.
Ψήστε στους 160°C για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας στη μέση του χρόνου.
Μόλις κρυώσουν, μεταφέρετέ τις σε αποστειρωμένο, αεροστεγές βάζο. Στο ψυγείο διατηρούνται έως και έναν μήνα.
Extra tip: Χρησιμοποιήστε τις ντομάτες κονφί για να απογειώσετε το brunch σας, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με τυρί κρέμα ή σαν topping σε αυγά ποσέ.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ