Μείωση ενοικίων 100% και τον Φεβρουάριο στις επιχειρήσεις
Το μέτρο αφορά περισσότερους από 1 εκατομμύριο ενοικιαστές, οι οποίοι αναμένεται να λάβουν την οικονομική ενίσχυση έως το τέλος Νοεμβρίου

Ο Υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε την ημερομηνία καταβολής της επιστροφής ενός ενοικίου στους δικαιούχους, μιλώντας το πρωί της Τρίτης 21 Οκτωβρίου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Το μέτρο αφορά περισσότερους από 1 εκατομμύριο ενοικιαστές, οι οποίοι αναμένεται να λάβουν την οικονομική ενίσχυση έως το τέλος Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου, με το 80% των ενοικιαστών να εντάσσεται στο πρόγραμμα. Όπως τόνισε, «έχουμε επιστροφή ενός ενοικίου στο 80% των ενοικιαστών», ενώ υπενθύμισε πως «τέλος Νοεμβρίου θα δοθούν και τα 250 ευρώ στους συνταξιούχους».

Δεδομένου ότι η 30η Νοεμβρίου πέφτει Κυριακή, οι δικαιούχοι αναμένεται να δουν τα ποσά στους λογαριασμούς τους από το απόγευμα της Παρασκευής 28 Νοεμβρίου, ακολουθώντας το συνηθισμένο πρότυπο πληρωμών που εφαρμόζεται σε επιδόματα και συντάξεις.

Το μέτρο σχεδιάστηκε ώστε να στηρίξει οικονομικά τα νοικοκυριά που επιβαρύνονται από το κόστος στέγασης, με το επίδομα να είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο. Παρά ταύτα, χιλιάδες ενοικιαστές κινδυνεύουν να μείνουν εκτός του προγράμματος, είτε λόγω εκκρεμοτήτων στα δικαιολογητικά, είτε εξαιτίας λαθών στην υποβολή αιτήσεων.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι πρόκειται για στοχευμένο μέτρο στήριξης που θα ανακουφίσει την πλειοψηφία των ενοικιαστών, ωστόσο φορείς της αγοράς επισημαίνουν την ανάγκη για σαφέστερα κριτήρια και διαφανέστερες διαδικασίες ένταξης.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Κυριάκου Πιερρακάκη:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές του καλλιτεχνικού σχολείου Κοζάνης
Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης: Διαμαρτυρία με «Zombie» και μουσικές αιχμές για τα κενά
Με μια μουσικοθεατρική παράσταση και το θρυλικό κομμάτι των Cranberries, οι μαθητές έστειλαν μήνυμα για τις ελλείψεις στα Καλλιτεχνικά Σχολεία
Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης: Διαμαρτυρία με «Zombie» και μουσικές αιχμές για τα κενά
Η Σοφία Ζαχαράκη στην Κοζάνη
Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας: Σχετικά με την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαρακη
Επίσκεψη Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη στην Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας
Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας: Σχετικά με την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαρακη
Παύλος Πολάκης
Πολάκης κατά Μητσοτάκη: «Θα μείνεις στην ιστορία μαζί με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο»
«Ο Παπαδόπουλος ψήφισε νόμο για "αυτόματο διαζύγιο"» - Πυρά του Παύλου Πολάκη για την τροπολογία Κεφαλογιάννη περί συνεπιμέλειας
Πολάκης κατά Μητσοτάκη: «Θα μείνεις στην ιστορία μαζί με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο»