Όσες νέες γεύσεις κι αν δοκιμάσουμε, όσες παραλλαγές κι αν ανακαλύψουμε, το κλασικό κέικ κρατάει τη δική του σταθερή θέση στην καρδιά – και στην κουζίνα – κάθε σπιτιού. Άλλοτε σοκολατένιο, άλλοτε φρουτένιο ή πιο υγιεινό, προσαρμόζεται στις εποχές, τις ανάγκες και τα γούστα μας, χωρίς να χάνει ποτέ τη γοητεία του.
Στη συνέχεια, σας παρουσιάζουμε μια εκδοχή αγαπημένη από το infokids.gr: κέικ καρότου χωρίς ζάχαρη, που συνδυάζει γεύση και ισορροπία – ιδανικό για παιδιά και ενήλικες.
Υλικά:
- 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 25 γρ. κολοκυθόσπορους
- 50 γρ. σταφίδες
- 100 γρ. καρύδια ή αμύγδαλα χοντροσπασμένα
- 2 κουταλιές της σούπας άθερμο μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα Κεϋλάνης
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3 αυγά
- 100 ml κλαριφιέ (λιωμένο βούτυρο)
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 300 γρ. καρότα τριμμένα (στον τρίφτη)
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Βουτυρώνετε καλά ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 2ο εκ. ή μια φόρμα ίδιου μεγέθους.
3. Στη συνέχεια, βάζετε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε καλά.
4. Κάντε μια λακκούβα στη μέση του μείγματος.
5. Σε άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το γιαούρτι και τα τριμμένα καρότα.
6. Προσθέστε το υγρό μείγμα στο μείγμα των στερεών υλικών και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια ρευστή ζύμη για κέικ.
7. Το βάζετε στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνετε για 35-40 λεπτά.
8. Το αφήνετε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρετε.
Μπορείτε να το γαρνίρετε με μέλι και έξτρα κανέλα η τυρί κρέμα με ξύσμα πορτοκαλιού.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ