Υλικά:
4 μεγάλα κρεμμύδια
1 κ.σ. ξύδι
Λίγο αλάτι
1 κ.σ. αλεύρι
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 κ.σ. κορν φλάουρ
330 ml μπίρα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
Πιπέρι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Επιλέγουμε μεγάλα, στρογγυλά κρεμμύδια. Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρές, οριζόντιες ροδέλες (περίπου 1 εκ.). Χωρίζουμε προσεκτικά τα δαχτυλίδια μεταξύ τους.
Τα απλώνουμε σε ένα δίσκο, πασπαλίζουμε με αλάτι και περιχύνουμε με λίγο ξύδι. Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια και ρίχνουμε από πάνω λίγο αλεύρι, ώστε να αχνιστούν ελαφρώς. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το αλάτι και λίγο πιπέρι.
Ρίχνουμε τη μπίρα σιγά-σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν αραιό, ελαφρύ χυλό. Δεν το ανακατεύουμε πολύ για να παραμείνει αφράτος και τραγανός στο τηγάνισμα.
Ζεσταίνουμε άφθονο ηλιέλαιο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα.
Βουτάμε κάθε ροδέλα κρεμμυδιού στο κουρκούτι, αφήνοντας να φύγει ο περιττός χυλός, και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει (περίπου 3-4 λεπτά).
Βγάζουμε τα onion rings με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Όσο είναι ακόμα ζεστά, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
Σερβίρονται αμέσως με το ντιπ της επιλογής σας, ιδανικά με σως γιαουρτιού, μαγιονέζα ή μια πικάντικη σως ντομάτας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ