Υλικά:
200 γρ. βούτυρο (κρύο)
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο επιπλέον για το άλευρωμα)
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι αυγών (μεγάλων)
Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175-180°C και αλείφουμε τα ταψιά με λίγο Βιτάμ ή στρώνουμε λαδόκολλα.
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το βούτυρο και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, μίξερ χειρός ή με τα χέρια, μέχρι να σχηματιστεί σφιχτή ζύμη. Προσοχή να μην ανακατέψουμε πολύ.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 5 χιλιοστά. Κόβουμε σε σχήματα με κουπ πατ ή φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια και τα πιέζουμε ελαφρά για στρογγυλά μπισκότα.
Τοποθετούμε τα μπισκότα στα ταψιά και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί.
Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη για διακόσμηση.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ