Υλικά:
1 λίτρο φρέσκο πλήρες γάλα
120 γρ. νισεστέ
50 γρ. ζάχαρη
½ κουταλάκι γλυκού (περίπου 3 ml) ροδόνερο
Φυστίκια Αιγίνης, αποξηραμένα
Προαιρετικά βρώσιμα αποξηραμένα τριαντάφυλλα
Λίγο μέλι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το γάλα με τον νισεστέ μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να πήξει και να γίνει κρεμώδες.
Προσθέτουμε το ροδόνερο και ανακατεύουμε για τελευταία φορά. Για πιο βελούδινη υφή, μπορούμε να περάσουμε την κρέμα από ψιλή σήτα.
Μοιράζουμε την κρέμα σε 4 μπολάκια και, όταν κρυώσει ελαφρά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φυστίκια Αιγίνης, και αν θέλουμε προσθέτουμε τριαντάφυλλα και λίγες σταγόνες μέλι.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ