Υλικά:
3 μεγάλα αυγά
30 γρ. ζάχαρη
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
180 ml ζεστό πλήρες γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 2 φακελάκια βανιλίνη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. λιωμένο βούτυρο + 2 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση:
Για να πετύχετε την πιο αφράτη τηγανίτα φούρνου, φροντίστε να προθερμάνετε το σκεύος σας πριν προσθέσετε το μείγμα. Έτσι θα πάρει μια τραγανή βάση και δεν θα κολλήσει.
Ξεκινάτε χτυπώντας στο μπλέντερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο (20 γρ.), το γάλα και τη βανίλια μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και χτυπάτε ξανά για να ενσωματωθεί καλά. Αφήνετε το μείγμα να σταθεί για 2-3 λεπτά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C, τοποθετώντας μέσα το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε (ένα βαρύ, μεταλλικό τηγάνι 22 εκ. ή ένα πυρίμαχο σκεύος αντίστοιχου μεγέθους).
Αφαιρείτε προσεκτικά το σκεύος από τον φούρνο και προσθέτετε τις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Κουνάτε το σκεύος ώστε το βούτυρο να λιώσει και να πάει παντού. Ρίχνετε το μείγμα και το απλώνετε ομοιόμορφα.
Ψήνετε για 25-30 λεπτά, μέχρι η τηγανίτα να ροδίσει και να φουσκώσουν οι άκρες της. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς πριν τη σερβίρετε.
Συνοδέψτε τη με φρέσκα φρούτα, μέλι και ψιλοκομμένα φυστίκια Αιγίνης για ένα πρωινό πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 6/6 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ