Υλικά:
350 γρ. ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
3 ώριμες μεγάλες ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 μικρό ποτηράκι λευκό κρασί
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
βασιλικός
ντοματίνια
φιστίκια ή κουκουνάρι
Συνδυάζεται υπέροχα με ένα ροζέ κρασί από τη Νάουσα, ποικιλίας Ξινόμαυρο, που ξεχωρίζει για τα αρώματα κόκκινων φρούτων, τριαντάφυλλου και ντομάτας.
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε με το σκόρδο.
Πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι στον πολυκόφτη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα με το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι να βράσει, προσθέτοντας κι άλλο νερό αν χρειαστεί.
Μόλις το ρύζι μαλακώσει και παραμένει ζουμερό, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ