Μια δροσερή, ελαφριά και άκρως καλοκαιρινή σαλάτα που συνδυάζει τη φρεσκάδα της ντομάτας, την αψάδα της φέτας και το άρωμα του βασιλικού. Ιδανική για μεσημεριανό, για πικνίκ ή ακόμα και για meal prep, αφού διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
Υλικά
300 γρ. φουσίλι (βίδες)
200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 χούφτα ρόκα
λίγα φύλλα βασιλικού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι ή χυμό λεμονιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Extra επιλογές: κατεψυγμένος αρακάς (προσθήκη στο βράσιμο των ζυμαρικών τα τελευταία 2-3 λεπτά), ελιές ή κάπαρη για πιο μεσογειακή γεύση.
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός. Στραγγίζουμε πολύ καλά.
Τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη φέτα, τα φύλλα βασιλικού και τη ρόκα.
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ή το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε αμέσως ή αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ