Υλικά:
250 γρ. σπαγγέτι
4 πιπεριές Φλωρίνης
2 ώριμες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι
100 γρ. φέτα καλής ποιότητας
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
3-4 φυλλαράκια δυόσμου για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες, τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό τους πριν τα σουρώσουμε.
Βάζουμε στο μπλέντερ τις ψητές πιπεριές, τις ντομάτες, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και το νερό των ζυμαρικών. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια απαλή σάλτσα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε βαθιά πιάτα, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ιστορική νίκη στο Τζόκερ: 19,89 εκατομμύρια ευρώ σε έναν παίκτη με μόνο 5 ευρώ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ