Τι καλό είναι να αποφεύγετε με τον καφέ
Εσπεριδοειδή και χυμοί φρούτων με οξύτητα: Η έντονη οξύτητα σε συνδυασμό με τον καφέ μπορεί να ερεθίσει το στομάχι και να προκαλέσει δυσφορία.
Γαλακτοκομικά προϊόντα: Παρότι ο καφές με γάλα είναι κλασικός συνδυασμός, μπορεί να είναι βαριά επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή ευαισθησία στην πέψη.
Επεξεργασμένα αρτοσκευάσματα και ζάχαρη: Γλυκά και λευκό ψωμί, όταν καταναλώνονται με καφέ, οδηγούν σε γρήγορη άνοδο του σακχάρου και εξίσου απότομη πτώση, με αποτέλεσμα κόπωση και επιθυμία για περισσότερη ζάχαρη.
Τρόφιμα με πολλά λιπαρά: Λουκάνικα, μπέικον ή γενικά βαριές τροφές καθυστερούν την πέψη και μπορεί να προκαλέσουν καούρες.
Αλκοόλ: Ο συνδυασμός καφέ και αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό και ενισχύει τις αρνητικές επιδράσεις του ποτού.
Πικάντικες τροφές: Μαζί με την οξύτητα του καφέ, μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα καούρας.
Τροφές πλούσιες σε σίδηρο: Οι τανίνες του καφέ δυσκολεύουν την απορρόφηση του φυτικού σιδήρου, επομένως καλό είναι να αποφεύγεται ο καφές δίπλα σε όσπρια ή σπανάκι.
Συμπληρώματα ασβεστίου: Η καφεΐνη μπορεί να μειώσει την απορρόφησή τους, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να λαμβάνονται σε διαφορετική ώρα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ