βρεφος
Αν και οι λεπτομέρειες της υπόθεσης δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως, φέρνει στο προσκήνιο θέματα όπως η παιδική εγκατάλειψη, η φτώχεια και η αδυναμία πρόσβασης σε κοινωνικές δομές.

Αναστάτωση προκάλεσε το βράδυ της Τετάρτης (3/9) στην περιοχή της Ακρόπολης ο εντοπισμός ενός βρέφους μόλις 30 ημερών, το οποίο βρέθηκε μέσα σε καρότσι σούπερ μάρκετ. Το μωρό εντόπισε γύρω στις 20:45 μια 54χρονη γυναίκα, αλβανικής καταγωγής, στην οδό Καλλιρρόης 130. Η γυναίκα ειδοποίησε αμέσως τις Αρχές, ενώ το βρέφος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό του μωρού, μια γυναίκα Ρομά εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Καμινίων. Υποστήριξε ότι παρέδωσε το παιδί σε έναν άνδρα έξω από σούπερ μάρκετ, προκειμένου να κάνει ψώνια, αλλά εκείνος εξαφανίστηκε μαζί με το βρέφος. Οι ισχυρισμοί της εξετάζονται από τις Αρχές, καθώς υπάρχουν ερωτήματα για το πώς ακριβώς βρέθηκε το μωρό εγκαταλελειμμένο στο καρότσι.

Το περιστατικό αναδεικνύει εκ νέου το ζήτημα της κοινωνικής ευαλωτότητας, αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών προστασίας παιδιών σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Αν και οι λεπτομέρειες της υπόθεσης δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως, φέρνει στο προσκήνιο θέματα όπως η παιδική εγκατάλειψη, η φτώχεια και η αδυναμία πρόσβασης σε κοινωνικές δομές.

Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για να διαπιστώσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εγκαταλείφθηκε το βρέφος, αλλά και να εξακριβώσει την αξιοπιστία των ισχυρισμών της μητέρας. Οι κοινωνικές υπηρεσίες αναμένεται να εμπλακούν, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία του παιδιού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η εκπαιδευτικός που πέθανε στη Γλυφάδα από την κακοκαιρία
Γλυφάδα: «Με τα άσπρα θα τη ντύσω, νύφη» – Σπαράζει ο πατέρας για τη 56χρονη φιλόλογο
«Χάσαμε έναν άγγελο, θα την ντύσουμε νύφη» - Ξεσπά ο πατέρας της αδικοχαμένης Χριστίνας Φωστέρη (Βίντεο)
Γλυφάδα: «Με τα άσπρα θα τη ντύσω, νύφη» – Σπαράζει ο πατέρας για τη 56χρονη φιλόλογο
Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), λογότυπο
ΙΕΠ: Νέα τμήματα για την επιμόρφωση SUB.8 – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις εκπαιδευτικών
Ανοίγει στις 26 Ιανουαρίου πλατφόρμα του ΙΕΠ για το SUB.8: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί για τις αιτήσεις
ΙΕΠ: Νέα τμήματα για την επιμόρφωση SUB.8 – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις εκπαιδευτικών
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στην Κοζάνη
Ζαχαράκη για Σχολικές Επιτροπές: «Υπήρξαν περιστατικά που μας δυσαρέστησαν»
«Όχι στην εξάντληση της αυστηρότητας για τις συγχωνεύσεις σχολείων» - Η Υπουργός Παιδείας για το «λουκέτο» στις σχολικές επιτροπές, τις άγονες...
Ζαχαράκη για Σχολικές Επιτροπές: «Υπήρξαν περιστατικά που μας δυσαρέστησαν»