Είναι ο μεζές που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι. Το πιάτο που προκαλεί νοσταλγία, κουβέντα και... δεύτερο πιάτο. Τα κεφτεδάκια δεν είναι απλώς φαγητό. Είναι κομμάτι της ελληνικής γαστρονομικής ταυτότητας, με ρίζες βαθιές και μυστικά που περνούν από γενιά σε γενιά.
Από την Κυριακή στο σπίτι της γιαγιάς μέχρι το καλοκαιρινό τραπέζι δίπλα στη θάλασσα, τα κεφτεδάκια κρατούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο με απλότητα και αυθεντικότητα. Κι αν νομίζετε πως όλα κρίνονται στο τηγάνι, ξανασκεφτείτε το: η επιτυχία τους ξεκινάει από τον κιμά.
Υλικά (για 4 μερίδες)
500 γρ. κιμάς (μισό μοσχαρίσιο, μισό χοιρινό)
5 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 φλ. λευκό ξίδι
1 αυγό
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμος
1 κ.σ. μαϊντανός
Αλάτι & πιπέρι
Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
Εκτέλεση
Αναμείξτε τον κιμά με το ξίδι και αφήστε για λίγα λεπτά να απορροφηθεί.
Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώστε καλά.
Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
Πλάστε τα κεφτεδάκια και περάστε τα από αλεύρι.
Τηγανίστε τα σε καυτό λάδι για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ακουμπήστε τα σε απορροφητικό χαρτί να φύγει η περίσσεια λαδιού.
Σερβίρετέ τα ζεστά, συνοδεύοντας με ντοματοσαλάτα, πατάτες ή τζατζίκι.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ