Υλικά:
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 αυγό
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα
1,5 λίτρο νερό
2 φύλλα δάφνης
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 καρότο σε κυβάκια
1 πατάτα σε κυβάκια
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
Χυμός από 2 λεμόνια
1 κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά και τα ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά ώστε να δέσει. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, περίπου στο μέγεθος καρυδιού, και τις απλώνουμε σε δίσκο.
Βράζουμε το νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά, τα φύλλα δάφνης και το ελαιόλαδο. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλευρώνουμε τα γιουβαρλάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 30-40 λεπτά.
Σε μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με τον χυμό λεμονιού. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τους κρόκους και στη συνέχεια το μείγμα λεμονιού. Με μια κουτάλα, προσθέτουμε σταδιακά ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακινούμε απαλά για να πάει παντού.
Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια ζεστά, συνοδεύοντάς τα με φρέσκο ψωμί και λίγη φέτα. Ένα φαγητό που κρύβει την απλότητα και την αγάπη της παραδοσιακής κουζίνας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ