keik
Αν ψάχνετε για ένα αφράτο, αρωματικό και ιδιαίτερα γευστικό κέικ, η γλυκοπατάτα είναι η ιδανική βάση.

Υλικά:

500 γρ. γλυκοπατάτες

375 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

225 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

370 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη

50 γρ. καστανή ζάχαρη

2 κ.γ. μαγειρική σόδα

2 κ.γ. baking powder

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

½ κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

3 μεγάλα αυγά

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

240 γρ. ξινόγαλο

Για το frosting

125 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

125 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)

275 γρ. ζάχαρη άχνη

Καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

Καθαρίστε και κόψτε τις γλυκοπατάτες. Βράστε τες σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώστε και αφήστε να στραγγίξουν καλά. Πολτοποιήστε τες και αφήστε στην άκρη.

Σε μπολ ανακατέψτε αλεύρι, baking powder, μαγειρική σόδα, μπαχαρικά και αλάτι.

Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, τη γλυκοπατάτα και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα.

Εναλλάξ προσθέστε το ξινόγαλο και το μείγμα αλευριού, τελειώνοντας με το αλεύρι. Ανακατέψτε ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Μοιράστε το μείγμα σε δύο στρογγυλές φόρμες (25 εκ.) στρωμένες με λαδόκολλα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C (αέρας) για 40-45 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν και ξεφορμάρετε.

Χτυπήστε το βούτυρο με το τυρί κρέμα για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε σταδιακά την άχνη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα. Μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Τοποθετήστε το πρώτο παντεσπάνι σε πιατέλα, απλώστε το μισό frosting, καλύψτε με το δεύτερο και προσθέστε το υπόλοιπο. Πασπαλίστε με καρύδια, κόψτε και απολαύστε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

falafel
Φαλάφελ με δροσερό dip γιαουρτιού
Τραγανά και αφράτα φαλάφελ, συνδυασμένα με ένα ελαφρύ γιαουρτο-ντιπ και φρέσκα λαχανικά, γίνονται ιδανική επιλογή για γρήγορο και απολαυστικό γεύμα.
Φαλάφελ με δροσερό dip γιαουρτιού
κανέλα
Η κανέλα: το μπαχαρικό που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό
Στην κουζίνα μας κρύβεται ένα μπαχαρικό με μοναδική γεύση και ξεχωριστό άρωμα, που δεν νοστιμίζει μόνο τα φαγητά και τα γλυκά, αλλά συμβάλλει και στη...
Η κανέλα: το μπαχαρικό που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό