πατατες
Με μια απλή τεχνική και ένα απρόσμενο υλικό, οι πατάτες γίνονται χρυσαφένιες και τραγανές εξωτερικά, ενώ παραμένουν αφράτες στο εσωτερικό.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του Βρετανού σεφ, ακόμα και οι πιο απαιτητικοί θα εντυπωσιαστούν από το αποτέλεσμα. Το μυστικό του; Όχι μαγειρική σόδα, όπως συχνά προτείνεται, αλλά σιμιγδάλι, το οποίο δημιουργεί την απόλυτα τραγανή κρούστα.

Η συνταγή αυτή είναι σχεδιασμένη για 4 έως 6 άτομα και, λόγω των υλικών της, δεν απευθύνεται σε χορτοφάγους ή vegans.

Υλικά που θα χρειαστείτε:
100 γρ. λίπος πάπιας ή εναλλακτικά ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι

2 σκελίδες σκόρδου

1,2 κιλά πατάτες για πουρέ

1 χούφτα φρέσκο δεντρολίβανο

Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση βήμα-βήμα:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.

Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες και βάλτε τις σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό.

Προσθέστε αλάτι και αφήστε το νερό να βράσει. Μόλις κοχλάσει, βράστε τις πατάτες για 6 λεπτά.

Παράλληλα, αλείψτε ένα μεγάλο ταψί με λίπος και τοποθετήστε το στον φούρνο να κάψει.

Στραγγίστε καλά τις πατάτες και ανακινήστε τις σε ένα σουρωτήρι για να "τραυματιστεί" η επιφάνειά τους.

Πασπαλίστε τες με σιμιγδάλι και ανακινήστε ξανά, ώστε να καλυφθούν παντού.

Αφήστε τις να στεγνώσουν για 5 λεπτά.

Σπάστε τις σκελίδες σκόρδου πιέζοντάς τες με ένα μαχαίρι.

Ρίξτε τις πατάτες στο καυτό ταψί και ανακατέψτε τες με το λίπος.

Προσθέστε το λιωμένο σκόρδο και το δεντρολίβανο.

Ψήστε για 40-45 λεπτά, γυρίζοντας τις πατάτες κάθε 15 λεπτά για ομοιόμορφο ψήσιμο.

Όταν πάρουν χρυσαφί απόχρωση και τραγανή υφή, είναι έτοιμες.

Τέλος, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι πριν τις σερβίρετε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paideias
Σκέψεις για μια ονοματοδοσία ενός σχολείου: Η μνήμη δεν είναι λάφυρο
Όταν δίνεις το όνομα κάποιου σε ένα σχολείο, δεν τιμάς μόνο τον ίδιο. Στέλνεις ένα μήνυμα στους μαθητές, στους γονείς, στην τοπική κοινωνία: "αυτός ο...
Σκέψεις για μια ονοματοδοσία ενός σχολείου: Η μνήμη δεν είναι λάφυρο
βαθμολογητες
Πανελλήνιες 2025: Ολοκληρώνεται η βαθμολόγηση μέχρι την Παρασκευή – Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες
Τελική ευθεία για χιλιάδες υποψηφίους – Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανακοίνωσης και οι τρόποι ενημέρωσης
Πανελλήνιες 2025: Ολοκληρώνεται η βαθμολόγηση μέχρι την Παρασκευή – Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες
panepistimio-peiraia
Το Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας και τις προοπτικές του: Η ανάγκη για Βιομηχανικές Σπουδές
Το Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας (ΒΔΤ) του Πανεπιστημίου Πειραιώς, είναι ένα δυναμικό, εξελισσόμενο ακαδημαϊκό κύτταρο, με στόχους,...
Το Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας και τις προοπτικές του: Η ανάγκη για Βιομηχανικές Σπουδές