πυροσβεστική
«Η κοινωνία βλέπει και κρίνει. Και εμείς σας παραδίδουμε στη χλεύη της...» λένε οι Εποχικοί Πυροσβέστες.

Σε έντονη αντίδραση προχώρησαν οι Εποχικοί Πυροσβέστες μετά την ανακοίνωση ότι οι υπάλληλοι της Βουλής θα λάβουν επίδομα «επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας» ύψους έως 4.000 ευρώ, με αναδρομική ισχύ.

Η απόφαση προκάλεσε οργή στους πυροσβέστες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η πραγματική επικινδυνότητα και οι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν καθημερινά δεν αναγνωρίζονται επαρκώς.

Στην οργισμένη ανάρτησή τους, οι Εποχικοί Πυροσβέστες γράφουν χαρακτηριστικά:

«Το είδαμε κι αυτό… Οι υπάλληλοι της Βουλής θα λάβουν έως και 4.000€ «επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας», με αναδρομικότητα παρακαλώ!
Απόλυτα λογικό βέβαια!! Δεν είναι μικρό πράγμα να κουβαλάς ποτήρια με νερό στους διαδρόμους, να προσέχεις μην πέσει ο καφές στα πρακτικά, να κινδυνεύεις με τενοντίτιδα από το πληκτρολόγιο ή να πάθεις λουμπάγκο από την περιστρεφόμενη καρέκλα.
Εμείς, αντίθετα, ριχνόμαστε καθημερινά στις φλόγες, μετράμε εγκαύματα, αναπνέουμε καρκίνο και θρηνούμε συναδέλφους στη μάχη με τη φωτιά. Αν όλα αυτά δεν θεωρούνται «επικίνδυνα και ανθυγιεινά», τότε μάλλον η πραγματική μάχη δίνεται στα air condition και στα συρραπτικά της Βουλής.
Με τέτοιες αποφάσεις εξομοιώνονται τα πραγματικά επικίνδυνα επαγγέλματα με τα γραφεία, χάνοντας κάθε αξία ο ίδιος ο όρος «επικίνδυνο & ανθυγιεινό». Αφού αποφάσισαν να τους δώσουν επιπλέον επιδόματα, τουλάχιστον ας είχαν την αξιοπρέπεια να τα βαφτίσουν διαφορετικά.
Η κοινωνία βλέπει και κρίνει. Και εμείς σας παραδίδουμε στη χλεύη της…»

Η ανάρτηση των Εποχικών Πυροσβεστών αναδεικνύει το χάσμα μεταξύ της αναγνώρισης επικινδυνότητας σε επαγγέλματα γραφείου και αυτών που καθημερινά αντιμετωπίζουν πραγματικούς κινδύνους για τη ζωή τους, όπως η κατάσβεση πυρκαγιών.

Η ανακοίνωση αυτή αναμένεται να πυροδοτήσει συζητήσεις γύρω από την ισονομία στα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και την αναγνώριση των πραγματικών κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο πυροσβεστικό σώμα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρετε το «άγνωστο» επίδομα των 900 ευρώ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aeroplano
Ποια θέση στο αεροπλάνο προσφέρει περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης;
Για χρόνια κυκλοφορούσε η άποψη ότι υπάρχει ένας "τυχερός" αριθμός καθίσματος που αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης. Όμως η πραγματικότητα είναι πιο...
Ποια θέση στο αεροπλάνο προσφέρει περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης;
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά Μιχάλης Σφακιανάκης
Πρυτανικές Εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Στις 19 Μαΐου η ανάδειξη Συμβουλίου Διοίκησης
Πρυτανικές εκλογές 2026: Η διαδικασία και οι καταληκτικές ημερομηνίες στο Παν. Πειραιώς
Πρυτανικές Εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Στις 19 Μαΐου η ανάδειξη Συμβουλίου Διοίκησης