Προετοιμασία πριν το σερβίρισμα
Αν διαθέτεις συντηρητή κρασιών, ρύθμισέ τον 1-2°C πιο χαμηλά από την ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος. Το καλοκαίρι, η ζέστη ανεβάζει γρήγορα τη θερμοκρασία του ποτηριού.
Εναλλακτικά, τοποθέτησε τη φιάλη στο ψυγείο.
Αφρώδη, λευκά, ροζέ και γλυκά σερβίρονται καλύτερα στους 6°C-13°C.
Πιο πλούσια λευκά ή ροζέ χρειάζονται λιγότερο χρόνο ψύξης ή βγαίνουν λίγο νωρίτερα.
Κόκκινα μπορούν να μείνουν για λίγο στο ψυγείο ώστε να φτάσουν στους 15°C-18°C.
Για περιπτώσεις που θες γρήγορη ψύξη, ειδικές συσκευές ταχείας ψύξης μπορούν να φέρουν το κρασί στην ιδανική θερμοκρασία μέσα σε 3-5 λεπτά.
Διατήρηση της δροσιάς στο τραπέζι
Για αφρώδη, λευκά, ροζέ και γλυκά κρασιά, χρησιμοποίησε σαμπανιέρα με πάγο και νερό (όχι μόνο πάγο), ώστε η φιάλη να καλύπτεται έως τα ¾ του ύψους της.
Για κόκκινα, προτίμησε ένα ειδικό θερμομονωτικό κάλυμμα (jacket) που κρατάει το κρασί δροσερό χωρίς να το παγώνει.
Αν παγώσει υπερβολικά;
Απλώς αφαίρεσε το μπουκάλι από τη σαμπανιέρα ή το jacket και άφησέ το σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να επανέλθει. Όταν φτάσει στο ιδανικό εύρος, θα ανακτήσει το άρωμα και τη γεύση του.
Με αυτά τα απλά βήματα, μπορείς να απολαμβάνεις το κρασί σου δροσερό και απολαυστικό, ακόμα και στις πιο ζεστές καλοκαιρινές βραδιές.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ