Γιατί έχει σημασία το παγάκι;
Σήμερα θεωρούμε τον πάγο κάτι δεδομένο. Πολλοί έχουν παγομηχανή στο ψυγείο ή γεμίζουν καθημερινά παγοθήκες. Όμως, κάποτε ο πάγος ήταν πολυτέλεια και ίσως ήρθε η στιγμή να τον ξαναδούμε με εκτίμηση.
Ορισμένα μπαρ παγκοσμίως έχουν επενδύσει στην ποιότητα του πάγου, μετατρέποντας τον σε αισθητικό και γευστικό στοιχείο του ποτού. Ένα παράδειγμα είναι ένα κοκτέιλ μπαρ στο Σόχο, όπου ο συντάκτης εντυπωσιάστηκε από έναν τέλεια σχηματισμένο κύβο πάγου, 5x5 εκατοστά, που όπως αποδείχθηκε είχε παραχθεί από επαγγελματία κατασκευαστή πάγου, γνωστό ως "Ο Άνθρωπος των Πάγων".
Αυτός ο επαγγελματίας παράγει πάγο σε μεγάλες, καθαρές πλάκες, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα μηχανήματα και εργαλεία, ώστε το αποτέλεσμα να είναι απόλυτα κρυστάλλινο, χωρίς ρωγμές ή θολά σημεία. Αλλά μπορείτε να προσεγγίσετε αυτό το αποτέλεσμα και στο σπίτι.
Για να πετύχετε ένα καθαρό παγάκι που δεν «σπάει» στο ποτήρι, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
Υλικά & εργαλεία:
Βρασμένο και κρύο νερό
Θερμομονωτικό δοχείο (τύπου θερμός ή κουτί με αφρώδες υλικό)
Φόρμες σιλικόνης ή απλό δοχείο
Παγοκόφτης ή μαχαίρι / σπάτουλα πάγου
Πετσέτα κουζίνας
Εκτέλεση:
Βράστε το νερό και αφήστε το να κρυώσει.
Το βράσιμο απομακρύνει τον εγκλωβισμένο αέρα, που είναι υπεύθυνος για το θόλωμα του πάγου.
Χρησιμοποιήστε ένα ισοθερμικό δοχείο.
Σκοπός είναι να επιβραδύνετε τη διαδικασία ψύξης και να κατευθύνετε την κατάψυξη από επάνω προς τα κάτω. Έτσι, ο πάγος δεν αποκτά ρωγμές λόγω πίεσης στο εσωτερικό του.
Ρίξτε το βρασμένο, κρύο νερό στο δοχείο.
Βάλτε το στην κατάψυξη σε όρθια θέση και αφήστε το για 24–48 ώρες.
Αφαιρέστε το παγωμένο μπλοκ.
Μέσα στο δοχείο, θα έχει παγώσει το μεγαλύτερο μέρος του νερού, ενώ στο κάτω μέρος πιθανόν να έχει απομείνει λίγο υγρό. Αυτό το διαφανές κομμάτι είναι ο τέλειος πάγος σας.
Κόψτε τον πάγο.
Τοποθετήστε το μπλοκ πάνω σε πετσέτα και κόψτε το σε κύβους ή ακανόνιστα κομμάτια με έναν παγοκόφτη ή ακόμα και με μια σπάτουλα.
Τι προσφέρει ο καλός πάγος;
Δεν αραιώνει γρήγορα το ποτό
Ο μεγαλύτερος, συμπαγής πάγος λιώνει αργά και δεν αλλοιώνει τη γεύση του ροφήματος.
Εντυπωσιάζει αισθητικά
Ένα διάφανο παγάκι προσθέτει πολυτέλεια σε κάθε ποτήρι.
Προσφέρει υφή και εμπειρία
Η αίσθηση ενός καθαρού, στιβαρού κύβου στο ποτήρι αλλάζει την εμπειρία κατανάλωσης.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Φέτα: Η έξυπνη τεχνική που τη διατηρεί φρέσκια και νόστιμη για έναν μήνα
1750 νέοι εκπαιδευτικοί ξεκινούν έως 30/7 Ειδική Αγωγή, Σχολ. Ψυχολογία, Παιδαγωγική και Ηγεσία
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ