makaronia
Ένα κρεμώδες, αρωματικό πιάτο που συνδυάζει τη δροσιά του σπανακιού με την πλούσια γεύση της φέτας – ιδανικό για κάθε μέρα της εβδομάδας.

 

Αν ψάχνετε για ένα πιάτο που να συνδυάζει γεύση, θρεπτική αξία και ευκολία, αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με σπανάκι και φέτα στον φούρνο είναι ιδανική. Αποτελεί πλήρες γεύμα, ενώ μπορεί να συνοδευτεί με ψητό στήθος κοτόπουλου για επιπλέον πρωτεΐνη.

Υλικά

  • 142 γρ. τυρί φέτα

  • 8 φλιτζάνια baby σπανάκι

  • 3 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 1 κ.γ. αποξηραμένος άνηθος

  • ¼ κ.γ. αλάτι

  • ¼ κ.γ. αλεσμένο πιπέρι

  • 227 γρ. πένες ή άλλα ζυμαρικά

  • 2 φλιτζάνια βραστό νερό

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.

  2. Τοποθετήστε τη φέτα στο κέντρο ενός ταψιού και ψήστε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

  3. Σε μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το σπανάκι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι. Κάντε μασάζ στα φύλλα μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους στο μισό.

  4. Προσθέστε τα ζυμαρικά στο μπολ και ανακατέψτε.

  5. Μετά το ψήσιμο της φέτας, ρίξτε το μείγμα σπανακιού και ζυμαρικών στο ταψί, προσθέστε το βραστό νερό και ανακατέψτε απαλά.

  6. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 18 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά.

  7. Βγάλτε από τον φούρνο, ανακατέψτε και αφήστε το πιάτο να «ξεκουραστεί» για 3 λεπτά πριν το σερβίρετε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ψωμί - Ακρίβεια
Η ψυχή του αυθεντικού ψωμιού και η τέχνη πίσω από τη φυσική ζύμωση
Το προζύμι είναι κάτι περισσότερο από ένα υλικό, είναι μια ζωντανή παράδοση που συνδέει τις αρχαίες κουζίνες με τη σύγχρονη αρτοποιία.
Η ψυχή του αυθεντικού ψωμιού και η τέχνη πίσω από τη φυσική ζύμωση
καφές
Τα πιο συχνά λάθη που καταστρέφουν τη γεύση του καφέ σας
Ο καφές είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα παγκοσμίως και η σωστή του γεύση εξαρτάται όχι μόνο από την ποιότητα, αλλά και από τον τρόπο που τον...
Τα πιο συχνά λάθη που καταστρέφουν τη γεύση του καφέ σας